Oulun kaupungin ajankohtaiset uutiset

< Takaisin

Vuoden nuori oululainen on Jesse Koskela

Vuoden nuori oululainen -tunnustus jaettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Ehdotuksia 14–19-vuotiaista nuorista sai jättää marraskuussa kahden viikon ajan. Ehdotuksia tuli yhteensä 18.

Vuoden nuori oululainen on Jesse KoskelaHäntä ehdotettiin seuraavalla perustelulla:

”Jesse on hoitanut pitkäaikaissairasta äitiään monta vuotta. Äiti menehtyi syyskuussa. Hän on seurakunta-aktiivi ja on toiminut muutaman vuoden isosena ja hänen isostoiminta jatkuu. Jesse ohjaa myös kokkikerhoa lapsille maanantaisin. Ehdottomasti ihanin ja mahtavin nuori, jonka olen työurallani tavannut! Ainutlaatuinen nuori, joka kaikesta huolimatta uskoo tulevaisuuteen ja antaa omalla esimerkillään uskoa ja toivoa muille nuorille!”

Jesse Koskela on tehnyt pyyteettömästi hyviä tekoja muille ihmisille. Samalla, kuten jokainen meistä toista auttaessaan, saa myös itselleen jotain arvokasta elämäänsä.  Näin tekemällä nuori oululainen 2020 voi olla toivon herättäjä meissä kaikissa.

Kaikki ehdotukset Vuoden nuoreksi kävi läpi raati, johon kuuluivat Oulun nuorisovaltuusto ONEn edustajat Anni Koskenniemi ja Akseli Köngäs, Oulun Diakonissalaitoksen palvelupäällikkö Jaana Ukonaho sekä Oulun nuorisopalveluiden etsivä nuorisotyöntekijä Simo Kivari ja koordinaattori Tarja Rönkkö.

Raati on ilahtunut hienoista nuorista, joita oli ehdotettu, ja jokainen nuorista olisikin ansainnut Vuoden nuori oululainen -tunnustuksen. Perusteluissa nousi erityisesti esiin nuorten yhteisöllisyys ja tarinat siitä, kuinka nuoret vaikuttavat myönteisesti omaan ympäristöönsä tai ovat ylittäneet itsensä.

Valinnassaan raati painotti pyyteetöntä hyvän tekemistä, lähimmäisten huomioimista ja myönteistä suhtautumista elämään. Raati halusi nostaa esille nuoren, joka on ollut läheisensä tukena ja tehnyt paljon töitä odottamatta siitä tunnustusta tai palkintoa.

Voittaja julkistettiin torstaina 3.12. nuorten itsenäisyyspäiväjuhlan livelähetyksessä. Juhlaa pystyi seuraamaan Nuorten Oulun Youtube- ja Instagram-kanavilla.

Vuoden nuori oululainen -tunnustus tullaan jakamaan tästä lähtien joka vuosi. Se on kunnianosoitus nuoruudelle ja nuorille, joiden tapa elää ja olla on omanlaista ja ainutlaatuisuudellaan arvokasta.

Jakolinkki