Asiakastarinoita

< Takaisin

Kaupungintalo sai uuden langattoman lähiverkon

Liikkuva työ lisääntyy jatkuvasti Oulun kaupungin henkilöstön keskuudessa. Samalla kasvaa tarve luotettaville ja riittävän tehokkaille langattomille lähiverkkoyhteyksille. Oulun Tietotekniikka on vastannut tähän tarpeeseen aloittamalla uuden palvelun – langattomien lähiverkkojen toteuttamisen kaupungin kiinteistöihin ja toimipisteisiin. Laajalle levinnyt avoin PanOulu-verkko ei riitä vastaamaan kaupungin työntekijöiden vaatimuksiin.

Are Oy:n asentaja Aki Pietarila kiinnittämässä tukiasemaa Oulun kaupungintalolla.

OTT:n tarjoama langaton lähiverkko on osoittautunut erittäin kysytyksi. ICT-palveluvastaava Päivi Kärki laskee, että syksyn 2016 aikana tilauksia tuli noin 50 lähiverkosta, joista OTT ehti saada valmiiksi reilut 30. Uusia verkkoja se on rakentanut etenkin kouluihin, mutta myös Monetra sai sellaisen tiloihinsa – kuten Oulun kaupungintalokin.

”Langattoman verkon asennus tehtiin kaupungintalolle syyslomaviikolla. Täydessä tuotantokäytössä se oli virallisesti joulukuun alussa”, kertoo Kärki.

Korkea palvelutaso

Kaupungin konsernihallinnossa toimiva tietohallintoasiantuntija Juha Saarela sanoo, että kaupungintalon uutta lähiverkkoa hyödyntävät lähinnä talossa vakituisesti työskentelevät sekä esimerkiksi palavereissa pistäytyvät kaupungin työntekijät.

OTT:n yhteistyökumppanin Santa Monica Networksin myyntipäällikkö Esko Kontio (oik.) ja Oulun kaupungin konsernihallinnon tietohallintoasiantuntija Juha Saarela pikapalaverissa Oulun kaupungintalolla.

”Tavoitteenamme on ollut paitsi tuki liikkuvalle työlle myös muun muassa aikaisempaa parempi toimintavarmuus. OTT on luvannut kaupungintalon verkolle erittäin korkean palvelutason ympäri vuorokauden”, hän huomauttaa.

Verkon käyttöasteesta on tarkka raportointi. OTT on myös pyrkinyt varmistamaan, että sen kaista varmasti riittää työkäyttöön. Uuteen langattomaan lähiverkkoon kytkeydytään automaattisesti varmenteiden perusteella eikä erillistä suojattua yhteyttä tarvitse muodostaa.

Kaupungintalolle asennettiin kaikkiaan 34 tukiasemaa, jotka kattavat koko rakennuksen sekä myös ulkotilan. OTT:n ICT-asiantuntija Arto Vimpari kertoo, että verkon toimivuus paikoin aika haasteellisessa rakennuksessa varmistettiin huolellisesti etukäteen.

”Kaikki tilat käytiin läpi ja tutkittiin verkon kuuluvuus”, hän toteaa.

ICT-palveluvastaava Päivi Kärki korostaa, että suuresta suosiostaan huolimatta langattoman lähiverkon ei ole tarkoitus korvata kiinteää tietoliikenneyhteyttä. Kiinteä verkko on kuitenkin aina tietoturvaltaan ja toimintavarmuudeltaan langatonta parempi.

 

Jakolinkki

Oulussa kehitetty robotti säästää tuhansia työtunteja koronarokotuksissa

Joukkorokotukset työllistävät terveydenhuollon henkilökuntaa vuosittain. Joka vuosi kuntalaisia rokotetaan influenssaa varten, mutta tänä vuonna annettavien koronarokotusten määrä on ihan omaa luokkaansa: Oulussa annetaan tänä vuonna noin 300 000 koronarokotetta.

Naiset kirjaamassa koronarokutuksia tietokoneille.

 

Koko tarina luettavissa MunOulu-verkkomediassa.