Asiakastarinoita
Lähituki auttaa liikuntapalveluja kehittämään sähköistä asiointia
Oulun Tietotekniikan ICT-asiantuntija Pasi Ikäheimo käyttää kolme päivää viikossa osaamisensa ja työaikansa kaupungin liikuntapalvelujen lähitukena. Käytännössä hän työskentelee liikuntapalvelujen toimistossa Raatin liikuntakeskuksessa tai tarvittaessa jollakin monista liikuntapaikoista – vaikkapa Oulun uimahallissa Raksilassa.
Ikäheimo kertoo, että asiakkaat voivat hankkia OTT:ltä lähituen 1-4 päiväksi viikossa. Itse hän on tehnyt yhteistyötä liikuntapalvelujen kanssa jo vuodesta 2011 lähtien. Ajan mittaan työn sisältö on ehtinyt muuttua paljonkin.
”Aluksi iso osa toiminnastani keskittyi perinteiseen tapaan työasemiin ja ongelmiin niiden kanssa. Nyt työpäivien painopiste on siirtynyt sähköisen asioinnin ja tietojärjestelmien kehittämiseen”, hän toteaa.
Liikuntajohtaja Niina Epäilys ja ICT-asiantuntija Pasi Ikäheimo Raksilan uimahallin kulunvalvontaportilla. Asiakkaat pääsevät portista läpi OuluCardia, viivakoodikuittia tai vuorokoodia käyttämällä.
Liikuntajohtaja Niina Epäilys korostaa, että sähköisestä asioinnista on tullut jatkuvasti tärkeämpää, sillä se tarjoaa asiakkaille selkeästi lisäarvoa.
”Tämä vaatii kuitenkin paljon pitkäjänteistä kehitys- ja suunnittelutyötä. Taustalla ovat isot tietojärjestelmät, jotka eivät asiakkaille näy. Niiden sutjakka ja luotettava toiminta on ensiarvoisen tärkeää”, hän muistuttaa.
Mukana päivittäisessä työssä
Liikuntapalvelujen palvelusuunnittelija Minna Teivainen on OTT:n tarjoamaan lähitukeen tyytyväinen.
”Yhteistyömme sujuu hienosti. Kun Pasi työskentelee täällä meidän kanssamme, hän näkee, millaista päivittäinen toimintamme on. Näin ongelmamme ja tarpeemme avautuvat hänelle paljon konkreettisemmin kuin muuten tapahtuisi. Nykyisin Pasi ymmärtää meitä jo puolesta sanasta”, hän naurahtaa.
Pasi Ikäheimo itse sanoo viihtyvänsä mainiosti lähitukityössä. Se pitää myös virkeänä, sillä koko ajan on opittava uutta ja oltava moniosaajana – hallittava niin latukamerat kuin kassajärjestelmät tai liikuntatilojen varausjärjestelmät.
”Asiakkaan näkökulmasta katsottuna lähituki laajentaa Oulun Tietotekniikan tarjoamaa palvelua. Tämä on myös sikäli hyvä järjestely, että asiakkaalla on kontakti paikan päällä olevaan OTT:n tukihenkilöön, joka on aina valmiina auttamaan”, Ikäheimo pohtii.
Kaupungin liikuntapalvelut koskettavat melkoista määrää oululaisia. Vuonna 2016 liikuntapaikat keräsivät yhteensä noin 2,4 miljoonaa käyntiä. Pelkästään Oulun uimahallissa käytiin polskimassa 616 000 kertaa. Erilaisia varattavia liikuntatiloja kaupungilla on noin 500.
Arkisto
-
-
Kertakirjautuminen tukee hammashoidon uutta työtapaa
-
Kaupungintalo sai uuden langattoman lähiverkon
-
Sähköinen maksumääräyslomake vauhdittaa rahan liikettä
-
Talsu TM1 tuo lisää tehoa kaupungin taloussuunnitteluun
-
Lähituki auttaa liikuntapalveluja kehittämään sähköistä asiointia
-
Järjestelmä auttaa Oulun Tilakeskusta hallinnoimaan kaupungin omistamia kiinteistöjä
-
Tavoitteena halvempi ja tietoturvallisempi tulostus
-
Akuuttivastaanottojen jonotilanteet näkyviin verkossa
-
OUTI-kirjastot siirtyivät avoimen lähdekoodin Koha-järjestelmään
-
Pop up -pisteet tuovat palvelut asiakkaiden keskelle
-
Tietotekniikka helpottaa liikkuvaa työtä tekevien arkea
Yhteistyötä ja mutkatonta kumppanuutta
Pitkään historiaamme mahtuu monia hienoja kokemuksia asiakkaidemme kanssa. Tällä sivulla muutamia viimeaikaisia menestystarinoita, joissa meillä on ollut ilo olla mukana auttamassa asiakkaitamme.