Asiakastarinoita

< Takaisin

Talsu TM1 tuo lisää tehoa kaupungin taloussuunnitteluun

Oulun kaupungin taloussuunnittelu saa uuden työvälineen. Talsu TM1 -nimellä tunnettu järjestelmä oli pilottikäytössä vuoden 2016 aikana kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluissa sekä ateria- ja puhtauspalveluja tuottavassa Oulun Serviisissä. Kuluvana vuonna järjestelmä laajenee kattamaan kaupungin kaikki hallintokunnat.

Taloussuunnittelu

Uutta taloussuunnittelujärjestelmää pohtivat palaverissaan ICT-pääsuunnittelija Arja Leinonen (vas.), taloussihteeri Markku Mulari ja konsernicontroller Johanna Niskanen.

Projektipäällikkö ja konsernicontroller Johanna Niskanen kaupungin konsernihallinnosta kertoo, että uudella suunnittelujärjestelmällä halutaan ennen kaikkea saada lisää tehoa talousarvioprosessiin sekä sujuvuutta talouden rullaavaan ennustamiseen.

”Järjestelmä on myös tietojohtamisen väline. Lisäksi se mahdollistaa erilaisten vaihtoehtoisten tulevaisuuden skenaarioiden tuottamisen”, hän toteaa.

Tähän asti käytössä ollut järjestelmä oli jo parikymmentä vuotta vanha. Sen kapasiteetti ei enää riittänyt, tietojen keräämiseen kului liikaa aikaa eikä tieto ollut läpinäkyvää. Oulun Tietotekniikan ICT-pääsuunnittelija Arja Leinonen sanoo, että vanhan järjestelmän tilalle kaupunki halusi nykyaikaisen, helppokäyttöisen ja tehokkaan ratkaisun.

”Excelien pyörittelystä on tarkoitus päästä eroon”, hän kiteyttää.

Talsu TM1 on selainpohjainen ja toimii kaupungin verkossa ilman kirjautumista. Niskasen mukaan sitä hyödyntää vuoden 2017 lopulla yli sata ihmistä – esimerkiksi talousasiantuntijat, hallintokuntien johto ja vaikkapa koulujen rehtorit. Jatkossa käyttäjien määrä vielä kasvaa.

Osa isoa palapeliä

Johanna Niskanen kuvailee uuden taloussuunnittelujärjestelmän olevan osa isoa palapeliä. Talsu TM1:llä on vahva yhteys Oulun kaupungin käytössä olevaan OukaDW-tietovarastoon sekä liittymät useisiin kaupungin muihin tietojärjestelmiin. Arja Leinosen mukaan näiden yhteyksien rakentaminen on ollut keskeinen osa OTT:n työtä tässä projektissa.

”Ilman OTT:n panosta ei uuden ratkaisun istuttaminen osaksi tätä kokonaisuutta olisi onnistunutkaan”, kiittelee konsernicontroller Niskanen.

Talsu TM1 rakentuu IBM Cognos TMI -ohjelmiston pohjalle. Uuden taloussuunnittelujärjestelmän rakentamisessa ovat olleet mukana OTT:n ja Oulun kaupungin lisäksi näiden yhteistyökumppanina Solita Oy.

OTT:ssä hankkeen parissa on Arja Leinosen ohella työskennellyt muun muassa ICT-pääsuunnittelija Rauni Kotilainen. Prosessin omistaja on talouspäällikkö Armi Tauriainen ja järjestelmän pääkäyttäjä taloussihteeri Markku Mulari Oulun kaupungilta. 

Jakolinkki

Yhteistyötä ja mutkatonta kumppanuutta

Pitkään historiaamme mahtuu monia hienoja kokemuksia asiakkaidemme kanssa. Tällä sivulla muutamia viimeaikaisia menestystarinoita, joissa meillä on ollut ilo olla mukana auttamassa asiakkaitamme.

Asiakaspäällikkö Erika Kukkonen (vas.) ja johtaja Tuija Sipilä tutustumassa Oulun Sataman toimintaan oppainaan Oulun Satama Oy:n liikennepäällikkö Sampo Kananen ja talous- ja henkilöstöpäällikkö Mira Juola.