Asiakastarinoita
Tavoitteena halvempi ja tietoturvallisempi tulostus
Oulun Tietotekniikka aloitti vuonna 2015 uuden tulostuspolitiikan valmistelun Oulun kaupungille. Tulostuspolitiikka hyväksyttiin 2016. Tavoitteena on kustannusten säästäminen ja tietoturvan parantaminen. Kustannussäästöt syntyvät suurelta osin tulostimien vähentämisestä. ICT-palveluvastaava Päivi Kärki OTT:stä laskee, että kaupungilla on käytössään noin 2 400 henkilökohtaista tulostinta ja vajaat 1 000 verkkotulostinta. Tulostaminen on nyt tarkoitus keskittää verkkoon kytkettäville ja yhteiskäytössä oleville tulostimille tai monitoimilaitteille. Henkilökohtaiset tulostimet poistuvat käytöstä erityisiä poikkeuksia lukuun ottamatta.
”Ajan mittaan kaupungin tulostinten määrä putoaisi noin 1 400 laitteeseen. Tulostamisen kokonaiskustannukset vähenisivät 10-30 prosenttia”, laskee Kärki.
Uusi politiikka pitää sisällään myös siirtymisen turvatulostukseen. OTT:n ICT-asiantuntija Markku Kymäläinen kuvailee tämän toimivan niin, että tulostettava dokumentti lähetetään tulostinjonoon, minkä jälkeen se käydään vapauttamassa tulostettavaksi. Vapauttaminen vaatii henkilövarmennuksen eli niin sanotun tagin tai esimerkiksi sähköisen henkilökortin käyttämistä tulostimen lukijalaitteessa. Tulostamiseen tulee myös lisää ohjattavuutta ja hallittavuutta. Ongelmatilanteiden ratkaisukin helpottuu.
Hyötyliikuntaa tulostimen luokse
Kontinkankaan hyvinvointikeskuksessa työskentelevät tiimiesimies Hilkka Haaraniemi ja sovelluskoordinaattori Raili Mikkonen ovat jo tottuneet nousemaan työtuoliltaan ja kävelemään parinkymmenen metrin matkan monitoimilaitteelle tulosteita hakemaan. ”Pieni liikunta silloin tällöin tekee vain hyvää”, molemmat naurahtavat.
Konica Minoltan palvelupäällikkö Jukka Martimo selvittää turvatulostuksen ominaisuuksia tiimiesimies Hilkka Haaraniemelle (kesk.) ja sovelluskoordinaattori Raili Mikkoselle.
Haaraniemi ja Mikkonen olivat tuomassa turvatulostusta hyvinvointikeskukseen. He myöntävät, että toki muutosvastarintaakin oli. Monet kun olivat tottuneita yltämään tulostimelleen kättä ojentamalla.
”Laajassa mittakaavassa turvatulostus otettiin hyvinvointikeskuksessa käyttöön vuoden 2015 syksyllä”, muistaa Mikkonen.
Haaraniemi näkee uudenlaisessa tulostamisessa paljon etuja. Tulostimien määrä, värien kulutus ja turha tulostaminen vähenevät. Uusissa laitteissa on myös käteviä älykkäitä ominaisuuksia. Turvatulostuksen ansiosta dokumentit eivät jää lojumaan ja tulostamisen voi tehdä missä vain – kunhan käytettävissä on verkkoon liitetty tulostin.
Arkisto
-
-
Kertakirjautuminen tukee hammashoidon uutta työtapaa
-
Kaupungintalo sai uuden langattoman lähiverkon
-
Sähköinen maksumääräyslomake vauhdittaa rahan liikettä
-
Talsu TM1 tuo lisää tehoa kaupungin taloussuunnitteluun
-
Lähituki auttaa liikuntapalveluja kehittämään sähköistä asiointia
-
Järjestelmä auttaa Oulun Tilakeskusta hallinnoimaan kaupungin omistamia kiinteistöjä
-
Tavoitteena halvempi ja tietoturvallisempi tulostus
-
Akuuttivastaanottojen jonotilanteet näkyviin verkossa
-
OUTI-kirjastot siirtyivät avoimen lähdekoodin Koha-järjestelmään
-
Pop up -pisteet tuovat palvelut asiakkaiden keskelle
-
Tietotekniikka helpottaa liikkuvaa työtä tekevien arkea
Yhteistyötä ja mutkatonta kumppanuutta
Pitkään historiaamme mahtuu monia hienoja kokemuksia asiakkaidemme kanssa. Tällä sivulla muutamia viimeaikaisia menestystarinoita, joissa meillä on ollut ilo olla mukana auttamassa asiakkaitamme.