Töissä Digissä

< Takaisin

Anssi heittää alakoululaisten kanssa yläfemmat

Kun ylioppilaskirjoitukset alkavat lukion puolella, jännittävät oppilaat ja opettajat Kastellin lukiossa. Tiukka rutistus on silloin edessä myös Anssi Ojakoskella, joka ICT-tukihenkilönä huolehtii, että sähköisesti tehtävät ylioppilaskirjoitukset sujuvat niille varatuilla läppäreillä. Satojen koneiden saaminen takuuvarmasti toimimaan on syksyn ja kevään tarkimpia työtehtäviä.

"Kesällähän täällä on sitten hiljaisempaa, ehtii paneutumaan pitempiaikaisiin työtehtäviin."

Anssi on oman talon "ATK-mies", "ATK-tuki" ja turva, sillä hän työskentelee monitoimitalossa tiistaista perjantaihin ja pitää työhuoneensa oven auki. Oulun Digissä Anssi työskentelee vain maanantaisin, jotta pysyy perillä siitä, mitä tiimille kuuluu ja mitä uutta on tiedossa. Muutoin Anssi on tavoitettavissa opettajanhuoneen vieressä mitä moninaisimpia tietotekniikkapulmia varten.

"Mielelläni autan ja tämä on tosi kiva työyhteisö, kaikki ovat kiitollisia avustani".

 

300 läppäriä kärryissä

 

Anssi oli onnekas ammattikoulusta elektroniikka-asentajaksi valmistuttuaan, sillä työharjoittelun jälkeen hän sai vakituisen työpaikan silloisesta OTT:stä. Aluksi hän työskenteli yhteisessä sivistys- ja kulttuuripalvelujen ICT-tiimissä, mutta vuodesta 2015 lähtien hänen työpisteensä on sijainnut Kastellin monitoimitalolla.

"Työhöni kuuluu vastata koko talon kaikista tietoteknisistä laitteista sekä AV-laitteista. Ratkaisen ongelmia, olen tukena, huollan koneita ja joskus lisään erikoisohjelmia koneisiin".

Koneita isossa koulussa on paljon - pelkästään läppärikärryissä on noin 300 konetta. Läppäreitä käytetään opetukseen, ja kaikki ne ovat samanlaisia.

"Jos jossakin koneessa on ongelmia, se tulee yleensä tähän työpöydälleni ja korjailen sen sitten iltapäivällä, kun on enemmän aikaa. Koulun henkilökunta osaa kuitenkin käyttää koneita hyvin, koska ohjelmatkin niissä ovat kaikissa samat".

Anssi tekee yhteistyötä koko talon kanssa opettajista virastomestareihin, mutta usein myös oppilaiden kanssa. Siinä missä Anssi auttaa lukion puolella lähes täysi-ikäisiä opiskelijoita, ovat toisessa siivessä vastassa koulunsa aloittaneet eka- ja tokaluokkalaiset.

"He tuntevat minut nimeltä ja silloin usein heitetään yläfemmat", Anssi kertoo.

 

Vapaus ja rentous työssä parasta

 

Anssi viihtyy työssään, joka vaihtelee hektisestä syksystä ja keväästä oppilaiden ja opettajien lomakausiin, jolloin työ on rauhallisempaa. Syksyssä on mukavaa se, kun kaikki palaavat kouluun.

"Toisaalta sitten on taas hauskaa, kun he kaikki lähtevät syyslomalle, tulee vähemmän keskeytyksiä", nauraa Anssi.

Työssä parasta on vapaus, Anssi pystyy suunnittelemaan työviikkonsa ja -päivänsä itse ja tekemään asioita haluamassaan järjestyksessä. Kukaan ei ole selän takana katsomassa.

"Olen tykännyt olla Digillä töissä, ilmapiiri on rento ja mukava, ja aina ollaan valmiita auttamaan toisia".

Anssin tapaa parhaiten vapaa-ajalla Pudasjärven mökiltä, jossa hän ajaa talvella moottorikelkkaa ja kesäisin enduro-pyöriä.

"Suunnitelmissani on, että enduro-pyörällä lähtisin joskus kisaamaankin". 

Jakolinkki