Töissä Digissä

< Takaisin

Kari-Pekka löytää oikeat laitteet jokaiseen työhön

Kuvassa Kari-Pekka Virta

Kari-Pekka Virta työskentelee Digillä ICT-asiantuntijana. Kun Virtaa pyytää kertomaan työstään, saa vastaukseksi tusinan erilaisia työtehtäviä, joita hän hoitaa. Monessa mukana olevan miehen työ pyörii kaupungin ICT-laitteiden ja niiden tilaamisen, isojen laitevaihtokokonaisuuksien suunnittelun ja toimialojen tilausvastaavien ympärillä.

Virta siirtyi OTT:n palvelukseen Haukiputaalta kuntaliitoksen yhteydessä. Yhteensä hänellä on työvuosia IT-alalla jo 15.

”Laitteet ovat iso kokonaisuus. Täytyy koko ajan miettiä, miten on parhaiten hyödyksi asiakkaalle. Esimerkiksi hyvinvointipalveluilla on omat tarpeensa, ja ne eroavat kovasti vaikkapa Oulun Energian tarpeista”, Virta kuvailee.

Laitteiden vaihdot eivät saa vaikeuttaa työntekoa

Virran työhön kuuluu päätelaitteiden ja varusteiden tilaus sekä toimitusseuranta niiden osalta. Kaupungin laitteet tilataan Digin kautta. Virta myös suunnittelee isompia laitevaihtokokonaisuuksia ja kehittää sitä prosessia, miten laitteiden vaihdot ja aikataulutukset kannattaisi tehdä. Hän kehittää myös laitevaihtokyselyitä ja sen selvitysprosessia.

”Isoja massavaihtoja tehdään esimerkiksi hyvinvointikeskuksissa, joissa uusitaan esimerkiksi koko osaston koneet kerralla. Se ei saisi kuitenkaan vaikuttaa lääkäreiden ja hoitajien työhön, vaan potilaat pitää pystyä hoitamaan vaihdosta huolimatta”, Virta kuvailee.​​​​​

Korona lisännyt laitteiden lyhytaikaista vuokraamista

Korona on vaikuttanut myös Virran työhön, sillä koronan vuoksi etätyö lisääntyi äkillisesti ja laitteita tarvittiin paljon lyhytaikaiselle vuokralle. Koronatestipisteisiin on pitänyt toimittaa laitteita erittäin nopealla aikataululla.

Lyhytaikaisen laitevuokrauksen toiminta on Virran operatiivisella vastuulla: ”Pitkien, usean vuoden leasing-aikojen lisäksi nykyään voi saada laitteita vuokralle muutaman kuukauden vuokra-ajalle, jos on esimerkiksi määräaikainen työntekijä tai etätyöhön siirtynyt työntekijä.”

Asiakaspalvelu lähellä sydäntä

Yksi mieluisimmista työtehtävistä Virralle on toimialojen tilausvastaavien kanssa toimiminen: ”Tykkään jutella, kuunnella ja selvitellä asiakkaiden ongelmia. Odotan kovasti aikaa, että voisimme olla yhteydessä normaalisti, eikä vain verkon välityksellä.”

”Pyrimme kehittämään koko ajan tilausvastaavatoimintaa, jotta voisimme ottaa asiakkaiden ajankohtaiset asiat paremmin huomioon. Vierailemme asiakkaiden tiloissa, jotta näemme, miten voisimme opastaa asiakasta parhaiten.”

​​Mieluinen työ

Laitehankinnat pyritään suunnittelemaan pitkällä tähtäimellä. Tällä hetkellä Virtaa työllistää muun muassa uudistuvan varalaitepalvelun pilotointi. Sen tarkoituksena on saada asiakkaille tehokkaammin laitteita esimerkiksi rikkoutuneiden tilalle.

Kaikkiaan Virta kertoo tykkäävän monipuolisesta työstään: ”Tässä saa paneutua laitteiden sielunelämään. Työkaverit päätelaitesuunnittelun tiimissä ovat mukavia ja Digillä on hyvä olla töissä.”

Jakolinkki