Töissä Digissä

< Takaisin

Tuomas tekee Digissä monipuolisia hommia - asiakkaan tarpeet edellä

Tuomas Tikkasesta näkee helposti, että hän viihtyy työssään. Vuodesta 2015 Digissä eri mittaisia työsuhteita tehnyt Tuomas on tällä hetkellä vakituisessa työssä – ja selvästi edelleen mieleisessä työpaikassa.

"Minä olen viihtynyt Digillä ja kaikissa tiimeissä, joissa olen ollut. Täällä on mukava työilmapiiri, ja koska olen työskennellyt useissa eri tiimeissä, olen myös nähnyt paljon."

Tällä hetkellä Tuomaksen titteli on ICT-suunnittelija, ja hän tekee hommia päätelaitesuunnittelujen parissa. Se tarkoittaa esimerkiksi osallistumista laiteselvityksiin ja hankintoihin, toisin sanoen massatilausten tekemiseen.

"Koordinoin ja olen mukana hankinnassa vähän joka tilanteessa. Tämä on monipuolista, eivätkä päivät ole samanlaisia. Olen myös autellut myös muita tiimejä sellaisissa tilanteissa, joissa resursseja on tarvittu hetkellisesti lisää kiireeseen", hän kertoo.

Ambulanssiin kestävät tietokoneet

Jos Tuomaksen päivät ovat toistensa kanssa erilaisia, myös asiakkaiden tarpeet vaihtelevat.

"On paljon erikoisia ammatteja ja tilanteita, jotka vaativat työkoneilta ihan erityisiä ominaisuuksia. Esimerkiksi ambulanssiin pitää tilata kestävät koneet, joissa on kantokahvat. Sitten taas kouluilla on omia käyttötarpeitaan. Tilauksen on aina vastattava asiakkaan tarpeita".

Laiteselvitysten lisäksi Tuomaksen vastuulle kuuluu mm. verkkokaupan eli Puodin päivittäminen ja koulutilausten katalogit.

"Joskus työpäivän aikana saatan käydä asiakkaan luona palaverissa jossain puolella kaupunkia. Työ on ollut kiireistä, mutta monipuolista".

Aiemmin Tuomas työskenteli asiakastuessa ja kertoo sen olleen verraton oppimisen paikka.

"Jokaisen pitäisi joskus vähän aikaa työskennellä asiakastuessa, jotta saisi hyvän näkemyksen siitä, millaisten pulmien kanssa käyttäjät painivat. Jostain syystä ihmisillä on valtavan iso kynnys ottaa asiakastukeen yhteyttä, vaikka kysymällä saattaisi ratketa joku joka päivä harmittava pulma", Tuomas pohtii.

"Asiakkaat ovat meillä aina mukavia ja erityisen tyytyväisiä, kun saavat palvelua. Olemme saaneet paljon hyvää palautetta, ja minä pidän asiakkaiden kanssa työskentelystä".

Vapaa-ajalla pallopelejä

Tuomas on koulutukseltaan tietojenkäsittelyopin tradenomi. Hänellä ei lapsuudestaan saakka ollut haaveammattia, mutta tietokoneiden kanssa hän on aina halunnut värkätä.

"Tietokoneet ovat kiinnostaneet jo ala-asteelta alkaen, ja sitten tulin ajatelleeksi, että tuostahan voisi tehdä ammatinkin. Olen ollut kyllä tyytyväinen."

Vapaa-ajallaan Tuomas pelaa paljon erilaisia pallopelejä kuten salibandya, tennistä ja sulkapalloa. Lisäksi kuntosalilla käynti kuuluu Tuomaksen vapaa-aikaan. Töihin hän tulee päivittäin pyörällä, sillä hän asuu muutaman kilometrin päässä työpaikastaan.

"Täällä riittää pöhinää joka päivälle".

Jakolinkki