In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Toiminta-ajatus Toiminta-ajatus

Lapsen ominaisia toimintatapoja ovat leikkiminen, liikkuminen ja tutkiminen. Päiväkodissamme rohkaistaan ja tuetaan lapsia yksilöllisesti ja ikätason mukaisesti luontaisiin tapoihin toimia. Haluamme kannustaa ja rohkaista itseohjautuvaa oppimista, jossa aikuinen havainnoi lasta ja lapsiryhmää. Pyrimme luomaan kehitykselle jatkumon 0–6-vuoden iässä, sekä lapsen siirtyessä päiväkodista kouluun.

Linnun laulupuuPäiväkodissamme toteutetaan ryhmäkohtaisia opetussuunnitelmia, jotka pohjautuvat päiväkodin opetussuunnitelmaan. Lisäksi teemme vuosittain koko päiväkodin yhteisen tapahtumasuunnitelman. Oppimisympäristöä uudistetaan lapsiryhmän ikä- ja kehitystason mukaisesti sekä huomioiden lasten toiveita. Tavoitteenamme on tasapainoisen ja kiireettömän ympäristön toteuttaminen, sekä leikki- ja työrauhan turvaaminen. Otamme mielellämme vastaan myös vanhempien ajatuksia ja ideoita toiminnasta.

Päiväkodin toiminnan kehittämisen kannalta on tärkeää, että toimintaa arvioidaan säännöllisesti ja että henkilökunta on edustettuna yhteistyöverkostoissa, joista saadaan lisää työkaluja arjen toimintaan.