Ajankohtaista

< Takaisin

Hartaansillan suunnittelukilpailuun osallistui kahdeksan ehdotusta

Oulun kaupunki on järjestänyt yhdessä RILin kanssa Hartaansillan insinööritaitokilpailun Hartaanselänrannan aluetta yhdistävästä kevyen liikenteen sillasta. Kilpailuehdotuksia saapui määräaikaan 30.9.2021 mennessä kahdeksan kappaletta nimimerkeillä: Legato, Loisto, Mainingit, Ruoko, Seilinki, Siivenkantama, Särmäneula ja Taitos. Palkintolautakunta arvioi työt ja tulokset julkaistaan 18.11.2021. Kilpailutyöt ovat nähtävillä Hartaanselänrannan verkkosivuilla: Tutustu kilpailuehdotuksiin  

Kilpailu on järjestetty ilmoittautumiskutsukilpailuna ja kilpailuun valittiin Insinööritoimisto Pontek Oy, Insinööritoimisto Ponvia Oy, Ramboll Finland Oy, Sitowise Oy ja WSP Finland Oy.

Siltakilpailun tavoitteena on löytää Hartaansillan rakentamisen ehdotukseksi omaleimainen ja tunnistettava ratkaisu, joka tukee Hartaanselänrannan identiteettiä laadukkaasti ja toteuttamis-kelpoisesti. Hartaansilta on siltapaikkaluokaltaan I-luokan siltapaikka, joka on esteettisyydeltään erityisen merkittävä maisemallisesti ja kaupunkikuvallisesti. 

Hartaanselänranta tulee olemaan lähitulevaisuudessa koti noin 2000 asukkaalle ja alueelle tulee sijoittumaan Oulun Asuntomessut 2025. 

Havainnekuvat Hartaansillan kilpailutöistä

Kuvaote kilpailuehdotuksista vasemmalta oikealle: Legato, Loisto, Mainingit, Särmäneula, Seilinki, Siivenkantama, Taitos ja Ruoko

Lisätietoja:
Eini Vasu, puh 0447032402, eini.vasu@ouka.fi
Kilpailusihteeri, messuarkkitehti Oulun asuntomessut 2025
Hartaanselänrannan verkkosivut: https://www.ouka.fi/hartaanselanranta

 

 

Jakolinkki