HARTAANSELÄNRANTA

Talvinen ilmakuva Hartaanselän rantaviivalta

Hartaanselän rannoille rakentuu uutta Oulua

 

Hartaanselänranta kattaa alueet Hartaanselän uoman molemmin puolin - siihen kuuluu mantereen puoleinen Hartaanranta ja Hietasaareen kuuluva Vaakunakylä ja Lehtokylä lähipuistoineen. Hartaanranta lienee monille oululaisille tuttu punatiilisestä varikkorakennuksestaan.

Aluetta kokonaisuudessaan kehitetään parhaillaan monipuoliseksi asumiseen painottuneeksi alueeksi, joka istuu suistoon niin kaupunkikuvallisesti, kuin luontoarvoja kunnioittaen. Alueen toivotaan jatkossa palvelevan kaikkia oululaisia ja kytkeytyvän suistossa kulkevaan virkistysverkkoon, samalla täydentäen sitä.

Hartaanselänranta toimii vuoden 2025 Suomen Asuntomessujen areenana ja alueesta järjestettiin suunnittelukilpailu 2019. Alueen maankäytön yleissuunnitelma laadittiin 2020 ja sitä tarkentavat asemakaavat valmistuivat keväällä 2022. Vuonna 2022 valmistuivat myös alueen katu- ja ympäristösuunnitelmat. Hartaanselänrannalle sijoittuvan asuntomessualueen rajaus on tehty syksyllä 2022 tonttihaun valmistelussa. Asuntomessualueen tonttihaku toteutettiin tammi-helmikuussa 2023 ja päätökset tontinsaajista varmistuivat 18.4.2023.

#hartaanselanranta 

Havainnekuva Hartaanselältä pohjoiseen päin

Hartaanselänrannan suunnitelmaa pääsee tarkastelemaan myös 360 asteen 3D kuvaesityksenä, jossa voi vertailla alueen nykytilaa (harmaat kuvakkeet) ja tämänhetkisiä suunnitelmia (keltaiset kuvakkeet) kolmesta eri tarkastelupisteestä. 

Lyhytosoite tälle sivulle on www.ouka.fi/hartaanselanranta