Ajankohtaista

< Takaisin

Ohjeita yo-kokeeseen tuleville

Hyvä yo-kokelas:

 

Kevään yo-kirjoitukset alkavat tiistaina 14.3. äidinkielen kokeella.  Muista tarkistaa muut koepäivät

https://www.ylioppilastutkinto.fi/ylioppilastutkinto/koepaivat/kevaan-2023-koepaivat ja ole ajoissa paikalla! 

 

Jos et jostain syystä tulekaan kokeisiin, ilmoita siitä ehdottomasti etukäteen apulaisrehtorille!

 

YLEISOHJEITA:

Paikalla tulee olla siten, että opiskelija on valmiina siirtymään kirjoitustiloihin viimeistään klo 8.15. 

 

Muistathan noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Ala-aulaan laitetaan lisänaulakoita, joihin voi jättää laukut ja päällysvaatteet.  Kännykät ja kellot kannattaa jättää kotiin tai jättää koulussa olevaan omaan lokeroon.

Laita henkilöllisyystodistus, omat eväät, tietokone ja muut tarvikkeet tarjottimelle. Tarjottimia löytyy sekä ala- että yläkerran aulasta. Siirry välittömästi koetilaan. Toisen kerroksen lasiovilla valvojat tarkistavat, että mukana on vain sallitut välineet ja että vaatetus ja eväät ovat ohjeiden mukaisia.

Kokeet pidetään yo-tilassa, eli luokissa 2006 – 2009, sekä suurimpina kirjoituspäivinä myös luokissa 2003 ja 2005. Istumajärjestykset löytyvät koeaamuina molempien kerrosten aulatiloista. Katsothan oman tilasi ja istumapaikkasi hyvissä ajoin.

 

Tässä vielä kertauksena muutamia ohjeita YO-kirjoituksiin: 

• Herää ajoissa koepäivän aamuna, jotta ehdit rauhassa syödä ja ottaa eväät ja varata mukavan, lämpimän vaatetuksen päällesi.

• Kielen kokeessa ei saa olla vaatteita, joissa on koekielen tekstiä.

• Huolehdi tarvittavat välineet mukaan: kynät, kumi, viivain, harppi, geokolmio (osa näistä lähinnä matematiikan kokeeseen, vaikkakin koe on digitaalinen). Ota kokeeseen mukaan oma tietokone, omat kuulokkeet ja tarvittaessa hiiri. HUOM! Laitteiden pitää olla langallisia, ja niissä ei saa olla langattomia ominaisuuksia kuten bluetooth-käyttömahdollisuus. Laitteissa ei saa olla myöskään omaa muistia. Ota mukaan myös henkilöllisyystodistus.

• Tule ajoissa kokeisiin:

Paikalla oltava valmiina viimeistään klo 8.15, jotta kaikki saadaan valmiiksi ajoissa. Koe alkaa klo 9.00.

Ala- ja yläaulassa on istumajärjestys, katsothan etukäteen missä on paikkasi.

• Tuo eväät tekstittömässä, läpinäkyvässä pussissa tai rasiassa, tee tämä jo kotona. Ohjeen vastaisesti pakattuja eväitä ei saa viedä koetilaan. Saat eväitä varten tarjottimen ala- ja yläaulasta.

• Kännyköitä ja kelloja ei saa tuoda koetilaan, joten ne kannattaa jättää kotiin tai jättää koulussa olevaan omaan lokeroon. Mitään ylimääräistä tavaraa ei saa tuoda koetilaan, ei edes nenäliinoja taskuissa. Talo tarjoaa nenäliinat ym. pikkutarvikkeet.

• Muista ottaa oma tietokone mukaan. Mikäli tarvitset koulun koneen, niin ilmoita siitä Juha Anttilalle juha.anttila@eduouka.fi välittömästi, jos et ole sitä vielä tehnyt. Koulun koneita on vain rajallinen määrä. Kirjoitusaamuna koneita ei enää välttämättä ole tarjolla, ellei sitä ole etukäteen pyytänyt.

• Jos sattuu mikä tahansa henkilökohtainen viivästyminen, ilmoita heti apulaisrehtorille ja tule kouluun niin pian kuin mahdollista.

• Muistathan, että sairaana tai oireisena ei voi osallistua yo-kokeeseen. Jos sairastut äkillisesti, ilmoita apulaisrehtorille (wilma tai puh. 050 410 4311, voi soittaa myös illalla).

 

Koetilanteessa:

•Apulaisrehtori ja aineenopettajat antavat ohjeita klo 8.45 alkaen

•Koeaika klo 9.00-15.00 (lisäaikalaiset klo 17 asti)

•Kokeesta saa poistua aikaisintaan kello 12.

•Jos koetilaisuudessa tarvitset lisää paperia, olet pudottanut jotain, tietokoneessa tekninen vika tms., nosta kätesi, niin valvoja tulee paikalle. Teknisen vian selvittelyyn menevä aika hyvitetään kokelaalle.

•Jos sinun on käytävä wc:ssä, nouse seisomaan. Odota, että valvoja antaa siihen luvan. Muista laittaa näytönsäästäjä päälle.

•lue ohjeet tarkasti:

–kuinka moneen tehtävään vastataan

–merkkimäärä tai sanamäärä

•kun olet valmis, päätä koe ja palauta muistitikku sekä luonnostelupaperit päävalvojalle. Muista laittaa nimi käyttämiisi luonnostelupapereihin.

  

Muistathan, että kyseisen aineen kaikki pakolliset kurssit tulee olla suoritettuna, jotta voi osallistua kokeeseen. 

 

Tässä vielä linkkejä, joista saat lisätietoa:

Tiedotekirje kokelaille:

https://www.ylioppilastutkinto.fi/ylioppilastutkinto/kokelaille

Ohje digitaaliseen ylioppilaskokeeseen:

https://www.ylioppilastutkinto.fi/ylioppilastutkinto/digitaalinen-ylioppilastutkinto

Koekohtaiset ohjeet:

https://www.ylioppilastutkinto.fi/maaraykset/koekohtaiset-maaraykset-ja-ohjeet

https://www.ylioppilastutkinto.fi/

 

Olethan yhteydessä, jos jokin asia vielä askarruttaa mieltäsi!

Onnea ja menestystä yo-koitokseen!

 

Terveisin

Niko Ruuskanen

apulaisrehtori

050 410 4311

Jakolinkki