In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Kansainvälisyyskurssit Kansainvälisyyskurssit

Leirikoulu Brysseliin ja Pariisiin 22.4. – 29.4. 2003

Vuoden 2002-2003 kansainvälisyyskurssiin liittyvä matka suuntautui Keski-Eurooppaan. Kurssille osallistui 21 opiskelijaa ja ohjaajina oli kaksi opettajaa.

Ensimmäisenä matkakohteena oli Belgian pääkaupunki Bryssel ja toisena määränpäänä Ranskan pääkaupunki Pariisi. Matka toteutettiin viikon mittaisena 22.4. - 29.4. 2003. Brysselissä viivyimme kaksi kokonaista päivää, joiden aikana kävimme Atomiumissa, luonnontieteellisessä museossa sekä vierailimme EU-parlamentissa Samuli Pohjamon vieraina. Ennen Brysselin matkaa opiskelijat olivat tehneet tutkielmat liittyen EU:n rakenteeseen ja toimintaan.

Brysselistä Pariisiin siirryimme luotijunalla ja Pariisissa aika kului tutustumalla eri nähtä-vyyksiin. Kävimme sekä Sacre Coueur´n että Notre Damen kirkoissa sekä Pere Lachaisen hautausmaalla, Eiffel-tornissa, Louvren museossa, Riemukaarella, Versaillesissa ja viimeisen päivän Pariisissa vietimme huvitellen Euro-Disneyssä. Pariisin osalta opiskelijat olivat valmistelleet etukäteen tutkielman jostakin nähtävyydestä. Paikan päällä opiskelijat vastasivat oman nähtävyytensä osalta siitä, että koko ryhmä pääsi paikalle (reitin suunnittelu metroilla, RER-junilla ja kävellen), pitivät muille esitelmän tutkielmaansa pohjautuen sekä syvensivät tutkielmaansa haastattelemalla pariisilaisia.

Kansainvälisyyskurssin ohjelma liittyi eri oppiaineisiin (esim. historia, maantieto, uskonto, kielet, kuvataide) ja matkalla niiden oppisisällöt osittain konkretisoituvat opiskelijalla. Tärkein kansainvälisyyskurssin tavoite ja anti lienee kuitenkin suvaitsevaisuuden ja erilaisten kulttuurien hyväksymisen lisääntyminen. Lisäksi kurssi varmastikin lisäsi opiskelijoiden aktiivisuutta, omatoimisuutta ja vastuullisuutta ja osoitti yhteistyön ja -hengen tärkeyden.