In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Lisää sivun otsikko tähän Lisää sivun otsikko tähän

Oppilasvaihto Cesikseen lukuvuonna 1998-1999

1.9 – 6.9.1998  Haukiputaalla olivat Cesiksestä opiskelijat Solvita Kalvite, Aija Vaivare, Zane Olte, Madara Sermaukša ja Laima Zirdzina sekä opettaja Ieva Petersone. Cesiksessä puolestaan olivat  14. – 20 .5. 1999 opiskelijat Päivi Hannele Erkkilä, Liisa Holopainen, Pirta Kaan, Pasi Krankka ja Tommi Ruuskanen sekä opettaja Sonja Ruuskanen.

Opiskelijat kuvaavat matkaansa seuraavasti:

Matkamme Cesikseen onnistui yli odotusten. Asuimme mukavissa oloissa, ystävällisten ihmisten luona. Teimme yhdessä retkiä ja saimme viettää vapaa-aikammekin toistemme seurassa. Aluksi tutustuimme itse Cesikseen, jossa näimme mm. vanhan linnan rauniot (the Livonia Order castle). Lisäksi näimme pääkaupunki Riian monet nähtävyydet, Rundalen barokkilinnan sekä Siguldan. Siguldassa saimme ensin ihailla maisemia korkeasta maail-manpyörästä ja ilmajunasta. Kiertelimme Turaidan kauniilla museoalueella ja retkemme päättyi korkealle Turaidan linnan torniin. Kävimme myös Terveten luonnonpuistossa, jossa on monenlaisia puuveistoksia sekä Gaujan kansallispuistossa, jossa näimme mm. suuren biisonin. Tutustuimme tietysti myös ystävyyskouluumme.

Kävelimme paljon ja mäkinen maasto rasitti jalkojamme, mutta levähdettyämme jaksoim-me jälleen. Yöunet jäivät vähäisiksi, sillä yöelämä Cesiksessä oli vilkasta. Paikalliset ystävämme (Laima, Girts, Marcis, Solvita ja Madara) kuljettivat meitä clubeissa ja vietimme myös iltoja heidän kodeissaan yhdessä.

Olimme onnekkaita saadessamme mahdollisuuden vierailla kauniissa Cesiksessä, sään ollessa lämmin ja aurinkoinen.