In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Cesis Latviassa Cesis Latviassa

21.8 .- 26.8.2003 Haukiputaalla olivat Cesiksestä opiskelijat Edgars Kuzmans, Aleksejevs Aleksejevs, Peteris Sidorenko, Katrina Dambe, Santa Sermola ja Liva Vinogradova sekä opettaja Aigars Punculis. He tutustuivat Haukiputaaseen ja sen lukioon sekä Ouluun. Ohjelmaan kuului mm. käynti Haukiputaan kirkossa, tutustuminen uuteen uimahalliin ja luontoretki Virpiniemeen. Oulussa vieraat kävivät mm. yliopistolla, Tietomaassa ja taidemuseossa.

Cesiksessä puolestaan olivat 29.4 - 5.5.2004 opiskelijat Virpi Pieskä, Tiia Hyttinen, Janne Pellikainen, Hanna Kainulainen, Sanna Niemelä ja Annikaisa Pietilä sekä opettaja Sonja Ruuskanen. Tutustuimme Cesikseen, sen ympäristöön ja Riikaan. Ystävyyskoulussa vietimme yhden päivän. Olimme mukana oppitunneilla ja vastailimme moniin Suomea ja omaa kouluamme koskeviin kysymyksiin. Tutustuimme vanhaan kaupunkiin, jonka tuntomerkkejä on mm. vanha, osittain raunioitunut linna kauniine puistoineen. Linnaa kunnostetaan rapautumisen estämiseksi. Gaujajoki ympäristöineen tarjosi monenlaista nähtävää.

Saimme myös olla osallisina Latvian suuressa päivässä: 1.5.2004 Latviasta tuli EU:n jäsen. Vietimme tämän päivän Riikassa. Kaupungin kadut olivat täynnä ihmisiä ja erilaisia tapahtumia oli paljon. Ohjelmassa oli musiikin, tanssiesitysten ja juhlapuheiden lisäksi mm. muista EU-maista kertovia esityksiä. Suomestakin jaettiin erilaisia esitteitä, mm. tietoa muumeista. Myös Latvian itsenäisyysjuhlaa vietettiin vierailumme aikana. Cesiksen itsenäisyysjuhlassa mm. palkittiin hyvin menestyneitä opiskelijoita ja heidän opettajiaan.

Saimme nauttia suuresta vieraanvaraisuudesta, ystävällisyydestä, kauniista luonnosta kukkivine kirsikka- ja luumupuineen, hyvästä ruuasta ja mielenkiintoisista keskusteluista ystäviemme kanssa. Yhteistyö jatkuu.

Sonja Ruuskanen