In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Lisää sivun otsikko tähän Lisää sivun otsikko tähän

Kronstadtin leirikoulu 1993

Haukiputaan lukion historian ensimmäinen leirikoulu pidettiin Kronstadtin ystävyyskaupungissa 16. - 22.5.1993. Leirikouluun osallistui 31 toisen luokan oppilasta ja lehtorit Timo Soini, Juhani Keränen, Pirjo Viironen, Leena Ahokas ja Ritva Jokela. Autonkuljettajana oli vahtimestari Tapio Barck. Sivistystoimenjohtaja Tapani Uusinoka oli mukana osan aikaa.

Leirikoulun ohjelma oli suunniteltu uskonnon, kuvaamataidon, venäjän kielen ja erityisesti historian opintoja ajatellen. Lisäksi tavoitteena oli toiseen kulttuuriin tutustuminen. Henkilökohtaisten kontaktien syntymistä Kronstadtin ystävyyskoulun nuoriin toivottiin.

Leirikoulu alkoi vaikuttavasti. Tervetuliaisjuhlan jälkeen uusi leirikoulukeskus siunattiin käyttöön ortodoksisin juhlallisuuksin. Näin saatiin heti alkuun kosketus bysantilaiseen kulttuuriin. Kaksi päivää vietettiin Pietarissa, jossa tutustuttiin eri uskontokuntien kirkkorakennuksiin, historiallisesti merkittäviin kohteisiin ja Eremitaashiin. Yhtenä iltana päästiin näkemään myös klassista balettia.

Yksi päivä vietettiin Terijoella ja Kuokkalassa, jossa tutustuttiin Ilja Repinin kotimuseoon ulkoapäin - itse talo oli remontissa - ja upeisiin hiekkarantoihin. Viimeisenä päivänä oli vuorossa Pietarhovi puistoineen ja suihkulähteineen. Iltaisin solmittiin paljon ystävyyssuhteitä, ja niinpä lähtö olikin haikea. Paluumatkalla oli bussissa rengasongelmia ja Lappeenrannassa vierähti hyvin pitkä aika odotellen, mutta siihenkin ryhmä suhtautui positiivisesti.