In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Kansainvälisyyskurssit Kansainvälisyyskurssit

Haukiputaan lukion leirikoulu Kronstadtissa 9. - 15.5.98

Leirikoulun teemoina tänä vuonna olivat venäjän ja englannin kieli sekä liikunta. Leirikoulumme oli tällä kertaa "koulumaisempi" kuin aiemmin, sillä opiskelijoilla oli kolmena aamupäivänä venäläisten ja englantilaisten pitämiä suullisen kielitaidon oppitunteja, joilla käsiteltiin mm. historiaa, urheilua ja nuorten elämää eri maissa.

Pietarissa ryhmällemme tarjoutui mahdollisuus olla läsnä sirkuksen akrobatiaryhmän harjoituksissa sekä seurata jänittävää junioreiden pelaamaa jääkiekko-ottelua Armeija urheiluklubin hallissa. Ryhmämme jalkapallojoukkue kohtasi kovatasoisessa jalkapallo-ottelussa kronstadilaisen Kotlin-urheiluseuran edustusjoukkueen. Jalkapalloilijamme osoittivat erinomaista taitoa ja taistelumieltä. Ystävyyskoulun 423 joukkuetta vastaan tyttömme ja poikamme kävivät sählyottelut, joka voitettiin selvin luvuin.

Opiskelijamme olivat valmistautuneet (tanssipuvut mukana) esittämään vanhojen päivän tanssit Kronstadtissa. Esitys onnistui mainiosti ja teki lähtemättömän vaikutuksen venäläisiin ja englantilaisiin katsojiin. Erityisen ihastuksen kohteena olivat lukiomme pojat, jotka muuttuivat "hikisistä" jalkapalloilijoista edustaviksi ja eleganteiksi herrasmiehiksi. Lehtori Timo Junttila sai työstään ansaitut suosionosoitukset.

Kävimme jälleen kerran Musorgskin ooppera- ja balettiteatterissa. Tällä kertaa näimme Rodion Stsedrinin säveltämän baletin "Kyttyräselkäinen hevonen". Lisäksi kävimme Eremitaasin taidemuseossa ihailemassa taiteen mestariteoksia. Taisipa oikea muumiokin pelästyttää joitakuita opiskelijoita museon egyptiläisellä osastolla.

Ryhmämme opettajat Anne Ontero ja Timo Soini neuvottelivat Kronstadtissa vierailulla olleen tanskalaisen ystävyyskaupungin Nordborgin edustajien kanssa. On syytä odottaa, että tulevina vuosina Haukiputaan lukion ja kronstadilaisen koulun 423 välinen yhteistyö laajenee Tanskan ja ehkäpä myös Puolan suuntaan.

Tulomatka tehtiin Tallinnan kautta. Siellä tutustuimme mm. viehättävään vanhaan kaupunkiin.