Kansainvälisyyskurssit

Leirikoulu Kronstadtissa

Kronstadt - Pietari - Viipuri 27.4 - 4.5.2000

Lukuvuonna 1999 - 2000 neljäkymmentäkaksi Haukiputaan lukion opiskelijaa on valinnut soveltaviin kursseihin kuuluvan kansainvälisyyskurssin. Ryhmä jaettiin kahteen osaan ja kurssin kohteiksi valittiin Kronstadt - Pietari - Viipuri sekä Baltia. Kronstadt-ryhmään ilmoittautui 25 opiskelijaa ja Baltian ryhmään 17. Molempia ryhmiä ohjasi kolme opettajaa.

Kronstadt oli jo yhdeksättä kertaa Haukiputaan lukion leirikoulukohteena. Tämänvuotiset teemat olivat luonnontieteet ja liikunta. Urheilu on ajankohtainen aihe leirikoulun aikana, sillä Pietarissa pelattiin jääkiekon MM-turnaus 29.4. - 14.5.2000. Kävimme uudella areenalla katsomassa Ruotsi-Latvia-ottelun ja Jubileinissa Suomi-Itävalta-ottelun. Vastoin kaikkia ennakkokäsityksiä jälkimmäinen ottelu päättyi tasapeliin.

Venäläisistä fyysikoista tutustuimme S.A.Popoviin ja Pabutskaan sekä kemisti Dimitri Mendelejeviin. Kävimme Popovin museossa Kronstadtissa.

Muita käyntikohteita olivat Iisakin kirkko, eläintieteellinen museo, Pietarin - Paavalin linnoitus, Aleksanteri Nevskin luostari ja luonnollisesti Eremitaasi. Baletti, kuten aina Venäjän matkoillamme, oli myös ohjelmassa, mutta sinne osallistui vain osa matkalaisista. Tällä kertaa näimme baletin "Romeo ja Julia". Aikatauluun oli jätetty aikaa myös ostoksille, metro-ajelulle, ystävyyskouluun tutustumiselle ja jo perinteeksi muodostuneelle sählyottelulle.

Tulomatkalla yövyimme Viipurissa. Siellä tutustuimme kaupunkiin ja teimme ostoksia torilla.

Sää Pietarissa ja Kronstadtissa oli matkan aikana erittäin kylmä ja lähes kaikki 24 opiskelijaa ja kolme opettajaa niiskuttivat kotiin palatessaan.