Lisää sivun otsikko

Lukuvuoden 2010-2011 kansainvälisyyskurssiin liittyvä matka suuntautui Pariisiin. Kurssille osallistui 36 opiskelijaa ja ohjaajina oli kolme opettajaa.

Perjantai 29.4.

Aamulla ennen viittä kokoonnuimme lukion pihalle, josta lähdimme bussilla kohti Oulunsalon lentokenttää. Lensimme Helsinkiin, josta lyhyen jaloittelutuokion jälkeen jatkoimme Pariisiin.

"Nousimme ilmaan ja nyt lennellään kohti Pariisia. Tunnelmat ovat hyvät ja mielen päällä nyt vain yksi asia - ruoka." Katariina, Milla ja Satu

Charles De Gaullen lentokentällä oli netin kautta tilattu bussi odottamassa. Ajoimme hotelliimme Pariisin keskustan eteläpuolelle Villejuifin kaupunginosaan.

Hotellimme oli aika vaatimaton, mutta täytti tehtävänsä erinomaisesti. Pihalla oli tilaa ja pöytiä kokoontumiseen ja kaikissa huoneissa oli keittiönurkkaus. Lähistöllä oli metroasema, ruokakauppa, leipomo, pizzeria ja ruokaravintoloita. Tytöt löysivät hetitavaratalonkin noin kilometrin päästä.

Majoituttuamme kävimme ostamassa huoneisiin ruokaa aamu- ja iltapalaa varten sekä syömässä. Kun vielä metroliput (Paris Visite kortti) oli hankittu, pääsimme iltapäivällä liikkeelle kohti Pariisin keskustaa. Koska ryhmämme oli niin suuri, hajaannuimme metroon mentäessä kolmeen pienempään ryhmään. Matkasimme Place Monge-asemalle latinalaiskorttelien alueelle. 

Lauantai 30.4.

Aamulla lähdimme puoli yhdeksältä metrolla Riemukaarelle. 

 

Riemukaarelta kävelimme lämpimässä säässää pitkin Champs-Elyseesiä kohti Concorde-aukiota. Kadulla on lukuisia liikkeitä ja tietysti se houkutteli shoppailuun.

Ruokailun jälkeen vuorossa oli vielä Louvre. Taidemuseon sisälläkin oli todella kuuma. Mona-Lisan ainakin kaikki näkivät.

Sunnuntai 1.5.

klo 7.28: "Oltas saatukki nukkua ruhtinaalliset 60 min pidempään mutta eiköhän herätty jo ennen kukon laulua eikä enää saa unta" Tänään Eiffeliin jeeij!" - Annukka

Vappupäivänä olimme alunperin menossa Versaillesiin, mutta oneksi saimme tietää sen olevan kiinni vappuna. Lähdimme liikkeelle vasta puoli kymmeneltä ja menimme metrolla suoraan Eiffelin tornille. Vaikka jonot olivat pitkät, osa kiipesi toiseen kerrokseen ja osa vielä sieltä hissillä ylös. 

 

Eiffelin jälkeen menimme RER-junalla Notre-Damen asemalle. Ruokailun jälkeen jatkoimme Pariisin vanhimpaan osaan, Il de Siten alueelle. Tämä on Seinessä oleva pieni saari ja siellä sijaitsee mm. Notre Dame.

Käytyämme Notre Damessa, kävelimme vielä Pompidou-keskukselle, joka on taiteen monitoimitalo (omistettu lähinnä nykytaiteelle). Keskus oli kiinni, mutta talo sinänsä oli jo mielnkiinoinen.

Maanantai 2.5.

Maanantai aamupäivänä oli vuorossa Pariisin Disneyland, joka on lomakeskus 32 kilometriä Pariisista itään Marne-la-Valléen kaupungissa. Lomakeskus koostuu kahdesta teemapuistosta (Parc Disneyland ja Walt Disney Studios), Disney Village -ostos- ja huvittelualueesta sekä kuudesta teemahotellista, leirintäalueesta ja golfkentästä. Lomakeskus on myös Euroopan suurin puutarha, jonka kastelujärjestelmä kiertelee 5000 km pitkänä putkistona ympäri Disneylandia.

Disneyland Parcin sisäänkäynnin jälkeen on Main Street pääkatu, jota pitkin edetään keskusaukiolle satulinnan eteen. Walt Disney halusi Main Streetin muistuttavan lapsuutensa kotikaupunkia Marcelinea Missourin osavaltiossa.

Disneylandin jälkeen ajoimme RER-junalla takaisin kaupunkiin ja menimme Rue de Rivolin alueelle ostoksille. Osa ryhmästä lähti kohti Hard Rock Cafeeta.

Ostosten jälkeen illan pimetessä kävimme vielä Seinen risteilyllä ihailemassa valaistua Pariisia. Hotellilla olimme vasta klo 23. 

Tiistai 3.5.

Tiistaina lähdimme liikkeelle jo klo 8. Meillä oli sovittu vierailu Unescon päämajaan. Suomi liittyi vuonna 1945 perustetun UNESCOn jäseneksi vuonna 1956. Meidät otti vastaan Marja Richard (kuvassa)sekä harjoittelijat Tiina-Maija Toivola ja Francesca Cardarelli.

Unescon päämajassa on mm. Sibelius-monumentin pienoismalli ja suuri (signeeramaton) Picasson työ. Katselimme rakennusta ja tutustuimme tietokilpailun avulla Unescon toimintaan. 

Seuraavaksi matkasimme RER-junalla Versaillesiin. Valtava palatsi oli töpötäynnä ihmisiä ja liikkuminen sisällä oli erittäin vaikeaa. Puistossa oli avarampaa. 

Keskiviikko 4.5.

Lähdimme hotellilta bussilla klo 8. Pariisin lentokentällä oli ikävä yllätys, kun turvatarkastuksen jälkeen ei ollutkaan myymälöitä. Onneksi viime hetken tuliaiset ehdittiin  ostaa Helsingissä.