In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Kouluterveydenhuolto Kouluterveydenhuolto

KOULUTERVEYDENHUOLLON TIEDOTE KOTEIHIN

Koulunkäynti on lapselle työtä, jonka vuoksi hän tarvitsee onnistuakseen aikuisen tukea ja ohjausta.  Kodin, koulun ja kouluterveydenhuollon yhteistyö on tärkeää koululaisen hyvinvoinnin tukemisessa.  Toivomme, että kouluneuvolasta muodostuu perheellenne paikka, johon on helppo ottaa yhteyttä.

Kouluterveydenhoitaja tapaa oppilaan vuosittain.  Lääkärintarkastukset ovat osa laajaa terveystarkastusta, joka tehdään 1., 5., ja 8.-luokan oppilaille.  Oppilaan huoltajat kutsutaan mukaan tarkastukseen.  Laajassa terveystarkastuksessa voidaan keskustella mahdollisista perheen tarvitsemista tukitoimista.  Opettajan palaute oppilaan koulunkäynnistä on osa laajaa terveystarkastusta.

Lapsen sairastuessa ilmoittakaa opettajalle lapsen poissaolosta.  Kouluterveydenhoitajaan voi ottaa yhteyttä tarvittaessa selvitystä työnantajalle alle 10-vuotiaan lapsen hoitamista tai hoidon järjestämistä varten.  Tarvitessanne lääkärinaikaa sairaustapauksissa, voitte varata ajan omalta terveysasemaltanne.

Mikäli lapsellanne on jokin jatkuva lääkitys tai sairaus, joka on hyvä huomioida koulussa, ilmoittakaa siitä lapsen opettajalle.

Koulutapaturmissa ensiavun antaa kouluterveydenhoitaja, opettaja tai joku muu koulun henkilökuntaan kuuluva.  Oppilaan jatkohoito tapahtuu tarvittaessa omalla terveysasemalla tai OYS:n yhteispäivystyksessä.  Vanhempiin otetaan yhteyttä mahdollisimman pian.  Tämän vuoksi on tärkeää, että kouluterveydenhuollossa on ajan tasalla olevat huoltajien yhteystiedot.

Koululaiset on vakuutettu koulumatkalla ja koulussa sattuvien tapaturmien varalta.  Varmistakaa, että koulussa on tehty tapaturmailmoitus vakuutusyhtiölle.

Vapaa-ajan tapaturmien ja sairastuneen lapsen hoidon järjestäminen on vanhempien vastuulla.

Kouluterveydenhoitaja ja lääkäri osallistuvat koulun oppilashuoltoryhmään, jonka jäseniä ovat pääsääntöisesti koulun rehtori, erityisopettaja, koulupsykologi, koulukuraattori sekä kulloinkin kyseessä olevan luokan opettaja.  Ryhmän kokoonpano voi vaihdella tarpeen mukaan.  Oppilashuoltoryhmä auttaa oppilaita ja heidän perheitään oppilaan koulunkäyntiin liittyvissä asioissa.

Vanhempien hyvinvoinnin tukemiseksi suositellaan diabetesriskitestin tekemistä osoitteessa: www.ouka.fi/diabetestesti

Varmimmin kouluterveydenhoitaja tavoittaa koululta torstaisin.

HAMMASHOITO

Heinätorin yksikön hammashoito tapahtuu:

Kontinkankaan hammashoitolassa, Aapistie 3, puh: 08 558 46430

Ajanvaraus avoinna maanantaista torstaihin klo 7.45–16, perjantaisin 7.45–15. 


Lasten vanhemmat huolehtivat lastensa kuljetuksesta Kontinkankaan hammashoitolaan tai oman asuinalueensa hammashoitolaan. Hammashoito tapahtuu pääosin kouluaikana.


Hyvä muistaa: Säännöllinen ateria rytmi ja ylimääräisen napostelun välttäminen. Janojuoma on vesi. Hampaiden harjaus fluoritahnalla 2 x päivässä Ruokailu on hyvä päättää ksylitolipurkkaan tai- pastilliin.

Kouluterveydenhoitaja

 • Puhelin Sinikka Pirttisalo:
  cell +358 40 5787216
 • Sähköposti
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Keskustan hammashoitola muuttanut Kontikankaan hoitolaan Aapistielle

 • Käyntiosoite work Aapistie 3, Oulu
 • Puhelin Kontinkankaan hammashoitola work Ajanvaraus: +358 8 558 46430

  Ajanvaraus on avoinna maanantaista torstaihin
  klo 7.45–16.00 ja
  perjantaisin klo 7.45–15.00.
Tiedot esitetään hCard-muodossa.