Hintan päiväkoti

 • Postiosoite postal Valjastie 17 90650 Oulu
 • Puhelin Päiväkodin johtaja Eeva-Liisa Vilmi cell 044 703 5415
 • Aukioloajat Hintan päiväkoti klo 6.30–17.00 (arkipäivisin), poikkeuksena jao-ryhmämme Mantelit klo 5.00–22.30 (arkipäivisin)
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Tervetuloa päiväkotiimme -logo

 

Päiväkodin julkisivukuva

Ajankohtaista varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa

Yhteystiedot

Hintan päiväkoti 

Valjastie 17
90670 Oulu

Ryhmien puhelinnumerot:

 • Muumit p. 044 703 5526
 • Tuitut p. 044 703 6645
 • Nyytit p. 044 703 5479
 • Menninkäiset p. 044 703 5477
 • Hattivatit p. 044 703 5478
 • Mantelit p. 044 703 6695

 

Päiväkodin johtaja

Eeva-Liisa Vilmi
p. 044 703 5415
eeva-liisa.vilmi@ouka.fi

Varajohtaja

Annakaisa Luoma
p. 050 369 3658
annakaisa.luoma@ouka.fi

Varhaiskasvatuksen erityisopettaja

Laura Sistonen
p. 050 371 8853
laura.sistonen@ouka.fi

Ryhmät

Nyytit 

on alle 3-vuotiaiden lasten ryhmä. Meillä on 12 lasta, varhaiskasvatuksen opettaja, kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa ja laitosapulainen.

Tuitut 

on 2–5-vuotiaiden lasten sisarusryhmä. Meillä on 18 lasta, varhaiskasvatuksen opettaja ja kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa.

Menninkäiset

on 3–5-vuotiaiden lasten ryhmä. Meillä on 21 lasta, varhaiskasvatuksen opettaja ja kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa.

Muumit 

on 5–6-vuotiaiden lasten ryhmä, jossa on 21 lasta (pikkueskarit, ja eskarit), kaksi varhaiskasvatuksen opettajaa ja varhaiskasvatuksen lastenhoitaja.

 

Mantelit

jatketun aukiolon ryhmä. 

Esiopetusryhmät

Muumit 

on 5–6-vuotiaiden lasten ryhmä, jossa on 21 lasta (pikkueskarit, ja eskarit), kaksi varhaiskasvatuksen opettajaa ja varhaiskasvatuksen lastenhoitaja.

Hattivatit 

on puolipäiväeskari, jossa on 13 lasta ja varhaiskasvatuksen opettaja.

 

Oulun kaupungin esiopetuksen opetussuunnitelma (pdf)

Päiväkotimme

Hintan päiväkoti sijaitsee Hintan koulun ja hammashoitolan vieressä Valjastie 17:ssa. Päiväkodissa on kuusi ryhmää, joista yhdessä (Mantelit) on jatkettu aukioloaika. sekä  Päiväkodissa pyrimme luomaan oppimisympäristön, jossa vallitsee iloinen, avoin, rohkaiseva ja kiireetön ilmapiiri ja jossa lapsi voi toimia aktiivisesti sekä omatoimisesti elämyksiä ja kokemuksia saaden. Leikki- ja oppimisvälineet ovat lasten saatavilla.

Neljä reilunkokoista leikkipihaamme antaa lapsille hyvät mahdollisuudet monipuoliseen leikkiin ja liikkumiseen. Vieressämme on Hintan koulun urheilukenttä, jossa urheilemme, talvella luistelemme. Hiihtoa varten viereemme tehdään noin puolen kilometrin latu. Läheiseen Hovisuon puistoon teemme retkiä.

           

Toimintasuunnitelma

Varhaiskasvatussuunnitelma

Noudatamme toiminnassamme valtakunnallista ja Oulun kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Hintan päiväkodin toimintasuunnitelma 2019 - 2020 (pdf)
 

Meille tärkeää on tarjota lapsille ja perheille iloinen, avoin, kiireetön ja rohkaiseva ilmapiiri jossa lapsen on turvallinen olla ja leikkiaikaa on riittävästi. Tavoitteena on omatoiminen, itseensä luottava ja hyvät tavat omaava lapsi, jonka toimissa näkyy tekemisen ilo, positiivisuus ja huumori.

Työtavoissamme painottuvat ilmaisutaito, leikki, sadut ja omahoitajuus.

   

Ilmaisutaito

Päiväkotimme on ilmaisupainotteinen päiväkoti. Toiminnassa toteutamme ilmaisutaidon eri osa-alueita kokonaisvaltaisesti. Työtapoina käytetään mm. leikkiä, satuja ja draamallista työtapaa. Ryhmissämme lasten kanssa työskentelee ilmaisutaidosta innostunutta henkilökuntaa.

Ryhmät järjestävät vuorokuukausin toisilleen erilaisia ilmaisutaitoon liittyviä esityksiä / suunnittelevat projektin, johon kaikki päiväkodin lapset ja aikuiset osallistuvat.

Vastuuaikuisuus

Vastuuaikuisuus on päiväkodissamme jo vakiintunut toimintakäytäntö. Käytännöt vaihtelevat ryhmissä lasten iän mukaan. Pienten ryhmässä vastuuaikuinen ottaa lapsen vastaan ja on mukana riittävän pitkässä tutustumisjaksossa. Hän hoitaa ja auttaa lasta päivittäisissä perushoitotilanteissa.

Esiopetusryhmässä vastuuopettaja kannustaa lasta omatoimisuuteen ja auttaa kasvamaan koulutielle. Pienryhmätoiminta vastuuopettajan johdolla kuuluu päivään. Käytäntö on erittäin hyvä, sillä kiinteämpi suhde vastuuaikuiseen rauhoittaa vilkkaan päivän keskellä.

  Huopanukke  Nalle

Digitaalinen kasvunkansio

Päiväkotimme otti ensimmäisenä Oululaisena päiväkotina käyttöönsä digitaaliset kasvunkansiot (tietokoneohjelma) yhteistyömuodoksi perheiden kanssa.

Jokaisen lapsen oma kasvunkansio koostuu lapsen jutuista, kuvista ja ääninäytteistä. Lapsi ja vanhemmat voivat kotoa päivittää lapsen kasvunkansiota. Kansio toimii myös reissuvihkona, eli viikko-ohjelmat, retket, lasten poissaolot ja muut tapahtumiin liittyvät viestit välittyvät ohjelman avulla perheeseen ja päiväkotiin.

Jokainen lapsi saa kasvunkansiostaan pysyvän muiston poltettuna cd-levylle.

Sijainti kartalla: Hintan päiväkoti kartalla

Verkkoasioinnin sivuilla

voit mm. hakea varhaiskasvatuspaikkaa.

Kasvatuksen ja koulutuksen tietosuoja

Lapsuus-sivusto

Palvelut, terveysasiat, neuvonta, tapahtumat ja kaikki lapsiperheen tärkeät asiat yhdessä osoitteessa.

Päiväkotimme ruokalistan löydät täältä.

Katso varhaisuutiset
kuvaa klikkaamalla.

varhaisuutiset