In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Toiminta-ajatus Toiminta-ajatus

Meille tärkeää on tarjota lapsille ja perheille iloinen, avoin, kiireetön ja rohkaiseva ilmapiiri jossa lapsen on turvallinen olla ja leikkiaikaa on riittävästi.Tavoitteena on omatoiminen, itseensä luottava ja hyvät tavat omaava lapsi, jonka toimissa näkyy tekemisen ilo, positiivisuus ja huumori.

Työtavoissamme painottuvat ilmaisutaito, leikki, sadut ja omahoitajuus.

  Jumppateline  Jumppahetki

Ilmaisutaito

Päiväkotimme on ilmaisupainotteinen päiväkoti. Toiminnassa toteutamme ilmaisutaidon eri osa-alueita kokonaisvaltaisesti. Työtapoina käytetään mm. leikkiä, satuja ja draamallista työtapaa. Ryhmissämme lasten kanssa työskentelee ilmaisutaidosta innostunutta henkilökuntaa.

Ryhmät järjestävät vuorokuukausin toisilleen erilaisia ilmaisutaitoon liittyviä esityksiä / suunnittelevat projektin, johon kaikki päiväkodin lapset ja aikuiset osallistuvat.

Dinosaurus

Omahoitajuus

Omahoitajuus on päiväkodissamme jo vakiintunut toimintakäytäntö. Omahoitajakäytännöt vaihtelevat ryhmissä lasten iän mukaan. Pienten ryhmässä omahoitaja ottaa lapsen vastaan ja on mukana riittävän pitkässä tutustumisjaksossa. Omahoitaja hoitaa ja auttaa lasta päivittäisissä perushoitotilanteissa.

Esiopetusryhmässä omaopettajuus kannustaa lasta omatoimisuuteen ja auttaa kasvamaan koulutielle. Pienryhmätoiminta omaopettajan johdolla kuuluu päivään. Omahoitajakäytäntö on erittäin hyvä, sillä kiinteämpi suhde omahoitajaan rauhoittaa vilkkaan päivän keskellä.

  Huopanukke  Nalle

Digitaalinen kasvunkansio

Päiväkotimme otti ensimmäisenä Oululaisena päiväkotina käyttöönsä digitaaliset kasvunkansiot (tietokoneohjelma) yhteistyömuodoksi perheiden kanssa.

Jokaisen lapsen oma kasvunkansio koostuu lapsen jutuista, kuvista ja ääninäytteistä. Lapsi ja vanhemmat voivat kotoa päivittää lapsen kasvunkansiota. Kansio toimii myös reissuvihkona, eli viikko-ohjelmat, retket, lasten poissaolot ja muut tapahtumiin liittyvät viestit välittyvät ohjelman avulla perheeseen ja päiväkotiin.

Jokainen lapsi saa kasvunkansiostaan pysyvän muiston poltettuna cd-levylle.