Tule testaamaan uutta 3D-kaupunkisuunnittelusovellusta 27.10.2016 - Ajankohtaista - Hiukkavaara - Oulun kaupunki

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Tule testaamaan uutta 3D-kaupunkisuunnittelusovellusta 27.10.2016

Osallistu ja ideoi Vanhan Hiukkavaaran suunnittelua avoimessa työpajassa! Oulussa kehitetty 3D -sovellus tuo kaupunkisuunnittelun kaikille helposti lähestyttäväksi aiheeksi ja mahdollistaa kaupunkilaisten osallistumisen suunnitteluprosessiin täysin uudella tavalla. Jokainen pääsee luomaan oman ehdotuksensa suoraan karttapohjalle ja esittämään toiveensa tulevan asuinalueen suhteen. Minkälainen on sinun versiosi kaavoitettavasta alueesta?

Työpaja järjestetään 27.10.2016 klo 16.30-19.00 Ympäristötalon kahviossa, Solistinkatu 2.  Ilmoittautuminen 23.10.2016 mennessä: leena.k.kallioniemi(at)ouka.fi.

Peleistä tuttuja keinoja hyödyntämällä kaupunkirakentaminen tuodaan lähelle loppukäyttäjää. Web-versio on tarkoitus julkaista yleisölle käytettäväksi 7.11. Ympäristötalolla pidettävän 3D Oulun kaupunkisuunnittelussa –seminaarin  yhteydessä.

Sovelluksen on kehittänyt Playsign Oy yhdessä Oulun kaupungin ja 6Aika Avoimet Innovaatioalustat -hankkeen kanssa. Tuotekokonaisuus kattaa kaikki suunnittelun vaiheet kaavoituksesta alueiden ylläpitoon asti. Myöhemmissä vaiheissa kaupunkilaiset pääsevät testaamaan alueilla liikkumista ja esim. niille suunniteltuja liikennejärjestelyitä omasta näkökulmastaan, interaktiivisessa 3D-ympäristössä. Playsign on Oululainen 3D-teknologiaan ja virtuaaliympäristöihin erikoistunut yritys, joka vie tuotettaan myös kansainvälisille vesille.

Vanha Hiukkavaara on viides kaavoitettavista Hiukkavaaran osa-alueista. Hiukkavaaran kaavarungon lähtökohtia alueelle tarkistetaan parhaillaan, työ valmistuu 2017 loppuun mennessä. Kaavarungossa esitetään alueen toiminnot, mitoitus, luonne, liikenteen, katujen, ympäristön, liikunnan sekä energia- ja vesihuollon perusratkaisut. Alue asemakaavoitetaan vaiheittain.

Suomen kuuden suurimman kaupungin yhteinen 6Aika-strategia kehittää avoimempia ja älykkäämpiä palveluita. Tavoitteena on synnyttää Suomeen uutta osaamista, liiketoimintaa ja työpaikkoja. Kuutoskaupungit ovat Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu ja Turku. 6Aika-strategia on osa Suomen rakennerahasto-ohjelman Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 toteutusta. Strategiaa ja sen hankkeita rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto, kuutoskaupungit, muut hanketoteuttajat sekä Suomen valtio. Lisäksi käytetään Euroopan sosiaalirahaston rahoitusta.

Lisätietoja:
Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, kaavoitusarkkitehti Leena Kallioniemi p. 044 703 2425

www.ouka.fi/oulu/hiukkavaara/vanha-hiukkavaara
www.playsign.net  
http://6aika.fi/


Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, kaavoitus

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, Oulu
  • Postiosoite postal Kirjaamo, PL 27
    90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin Kaavoitusarkkitehti
    Leena Kallioniemi work
    044 703 2425
  • Sähköposti
Tiedot esitetään hCard-muodossa.