Antti, Hiukkavaaran treenikämppäläinen vuodesta 2002

"Hiukkavaara on uniikki juttu. Musiikinharrastajille luotu siedettävät olosuhteet. Mahtava voimavara, joka on saatu haalittua. Kauhukuva, jos menisi matalaksi. Joskus mietitty että mihin tämä massa mahtuisi, jos Hiukkavaaraa ei olisi.

Me vanhemmat pelimannit ei olla niin riippuvaisia Hiukkavaarasta, vaikka tärkeää se on meillekin. Meille soitto on toinen kanava elämässä, kun toinen jalka on bisneshaudassa.

Erityisen tärkeää Hiukkavaaran kasarmit on nuorisolle ja nuorille aikuisille, joille omaehtoinen toiminta, itseilmaisu ja luova polte ovat tärkeä osa identiteetin muodostumista.

Mutta on soittaminen Hiukkavaaran kasarmeilla on meillekin merkittävä osa elämän sisältöä. Silloinkin kun arkistuu ja on hirviä kiire; mitä vähemmän huvittaa, niin sitä tärkeämpi Hiukkavaarassa on käydä. Flow'hun hypätessä kaikki muu ajattelu unohtuu. Ja sitä tunnetta ei unohda ja sitähän tänne tullaan hakemaan.

Hiukkavaara on tärkeä tekijöille, mutta on se tärkeä kaupungillekin. Mitä kulttuuri on – ei se ole pelkkää guggenheimia ja apurahabalettia. Ei ole tärkeintä tuleeko kuuluisuuksia tai leipää, vaan se, että on elävä ruohonjuuri ja underground – omaehtoista kulttuuria, taiteellisuutta ja itsensä toteuttamista. Se on vapautta ja intohimoa tehdä omaa.

Hiukkavaara on vastakohta kuolleelle kaupunginosalle, jossa on samanlaisia taloja, joissa pihassa farmari ja perheellä kultainen noutaja."

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, kaavoitus

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, Oulu
  • Postiosoite postal Kirjaamo, PL 71
    90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin Asemakaava-arkkitehti
    Leena Kallioniemi work
    044 703 2425
  • Sähköposti
Tiedot esitetään hCard-muodossa.