Erkki, aktiivinen kuntoilija Hiukkavaaran maisemissa

"Olen ollut pari vuosikymmentä mukana Hyvän kunnon kierroksella, jossa on osakilpailuja eri vuoden aikoina. Kierros lähtee liikkeelle maaliskuussa Tervahiihdolla Hiukkavaaran maisemissa. Hiihto on ollut aina lähellä sydäntäni, minkä vuoksi olen houkuttelut myös tyttäreni ja poikani lajin pariin. Tervahiihdoista onkin muodostunut perheemme yhteinen vuotuinen kuntoilupäivä!

Hyvän kunnon kierroksen toisena lajina on pyöräily, joka starttaa Raksilan uimahallilta ja kisa päättyy Valkiaisjärven tienhaaraan. Hiukkavaaran maasto soveltuu siis hyvin myös itselleni tärkeän pyöräilyn harrastamiseen. Hienoa, että pyörätieverkosto laajenee Hiukkavaaran rakentumisen myötä.

Kolmantena kierroksen lajina on uinti, joka järjestetään yleensä uimahallissa ratauintina tai sään salliessa ulkovesissä. Jos Hiukkavaaran sijoittuisi uimahalli, olisi uinnin osakilpailu luontevaa toteuttaa siellä. Yhtenä kilpailulajina on soutu, joka pidetään elokuussa Oulujoella, sekin lähellä Hiukkavaaraa. Hyvän kunnon kierroksen juoksu pidettiin aikoinaan Hiukkavaarassa Oulun juoksun puitteissa, mutta se on nyt siirretty Nallikariin. Hiukkavaarassa on loistavat maastot myös maastojuoksun ja suunnistuksen harrastamiseen. Kierroksen viimeisenä lajina on luistelu, joka järjestetään nykyään Pyykkösjärvellä ja jos järven jää kestää. Muutoin luistelu pidetty Raksilan tekojääradalla.

Hyvän kunnon kierros liittyy siis vahvasti Hiukkavaaran maisemiin. Tulevaisuudessa tämä kuntoa ja mieltä kohottava kierros voisikin toimia Hiukkavaaran kuntokierros -nimellä, jos kaikki lajit pystyttäisiin järjestelmään alueella tai sen läheisyydessä! Tämä lisäisi Hiukkavaaran imagoa liikunnallisena ja liikuttavana kaupunginosana.

Liikuntaharrastusten ohella pidän kuntoa yllä myös työmatkapyöräilyn avulla. Säännöllinen pyöräily on helpoin tapa saada itsensä kuntoon. Työmatkani pituus on 13 km suuntaansa. Pyrin polkemaan töihin pari kertaa viikossa kevät- ja syyskauden ajan, kun pyörätiet ovat sulat.

Hiukkavaara on Oulun keskustasta sopivan matkan, 6-7 km, päässä työmatkapyöräilyn kannalta. Ei liian lähellä mutta ei liian kaukanakaan. Jos on liian kaukana, niin ei tule lähettyä. Kun ottaa tavoitteeksi työmatkakuntoilun, niin tällainen päivittäinen jatkuva pyöräily on helpoin tapa saada itsensä kuntoon.

Asumme Hiukkavaaran kupeessa Myllyojalla. Kävelylenkkimme suuntautuu usein Kirkkokankaalle, josta olisi jatkossa mukava jatkaa Hiukkavaaraan saakka, kun alue saa uutta ilmettä. Hiukkavaarassa on myös hyvät puolukkamaastot. Toivovasti pääsemme marjaan kotimme lähistölle myös jatkossa.

Armeija-aikana yli 40 vuotta sitten kävin Hiukkavaarassa ampuma- ja maastoharjoituksissa. Tapana oli marssia tai pyöräillä kaupungin kasarmilta Hiukkavaaraan Sangintietä pitkin Myllyojan läpi. Moni varmaa muistaa vielä nämä armeijan harmaat letkat Sangintiellä!

Hiukkavaarassa tulisi säilyttää monipuoliset liikkumisen mahdollisuudet myös tulevaisuudessa. Liikuntapaikkojen on hyvä sijoittua lähelle kotia, jotta lähtemisestä ei tule kynnys kysymys. Jos harrastukseen pääsee helposti ilman autoa, se on myös ekologista. Hiukkavaaran liikunnallista imagoa parantaisi edelleen alueelle sijoittuva liikuntakeskus, koska alueen maastot tukevat sen toimintaa. Nykyisiä liikuntamuotoja jalostamalla ja täydentämällä saataisiin hyvä kokonaisuus. Esimerkiksi pikaluistelurata sopisi mainiosti keskuksen toimintaan. Miksei ampumaratakin, liittyyhän se Hiukkavaaran historiaan ja tunnusmerkkeihin. Hiukkavaara liikuttaa kaikkina vuoden aikoina, toivottavasti tulevaisuudessakin!"

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, kaavoitus

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, Oulu
  • Postiosoite postal Kirjaamo, PL 71
    90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin Asemakaava-arkkitehti
    Leena Kallioniemi work
    044 703 2425
  • Sähköposti
Tiedot esitetään hCard-muodossa.