Hiukkavaara, kestävä pohjoinen talvikaupunki

 

 

Hiukkavaara on uuden Oulun ja koko Pohjois-Suomen suurin lähivuosikymmenien aikana rakentuva kaupunginosa. Vanhan kasarmialueen ympärille tulee asuntoja noin 20 000 uudelle asukkaalle. Lisäksi uusi Hiukkavaaran keskus palvelee valmistuttuaan noin 40 000 lähiseudulla asuvaa oululaista.

Hiukkavaara on kestävä pohjoinen talvikaupunki – kaupunginosa, joka on käyttäjälähtöinen, älykkään energiatehokas ja neljän vuodenajan kaupunkielämän keskus.

Mistä syntyy hyvä kaupunki ja oma kaupunginosa? Millaisia koteja, pihoja ja kortteleita Hiukkavaaraan pitäisi suunnitella? Ja millaisessa kaupungissa tulevaisuuden hiukkavaaralainen haluaa asua?

Tule mukaan kehittämään Hiukkavaaraa. Tulevaisuuden mallikaupunginosaa suunnitellaan juuri Sinulle.

Osallistuminen ja vaikuttaminen

Ajankohtaista

< Takaisin

Pohjois-Pohjanmaalle kootaan uutta kulttuuri- ja taidealan residenssiverkostoa

Pohjois-Pohjanmaalla on aloitettu laaja kulttuuri- ja taidealan residenssiverkoston rakentaminen. Verkoston taustalla on Oulun Euroopan kulttuuripääkaupunkihanke, joka kokosi syksyllä 2018 alan toimijat ja siitä kiinnostuneet tahot yhteen. Työhön on tähän mennessä osallistunut kolmisenkymmentä toimijaa, muun muassa taiteilijoita, yhdistyksiä ja kuntia Pohjois-Pohjanmaalla.

”Tavoitteena on, että lähivuosina kulttuurin ja taiteen painoarvo ja kansainvälistyminen vahvistuvat Pohjois-Pohjanmaalla tämänkaltaisen, uuden verkostomaisen toiminnan myötä”, sanoo Oulu2026-hankkeen projektipäällikkö Heli Metsäpelto.

Tämän kevään 2019 kuluessa residenssiverkostolle määritellään yhteinen toimintaperiaate ja -tavat sekä kootaan osaamiseen ja resursseihin liittyvät keskeiset voimavarat. Lisäksi sovitaan yhteistyöhön, verkoston käynnistämiseen, hankkeistamiseen ja kansainvälistämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

Verkoston rakentamista koordinoi oululainen Sisältötoimisto Waria ja mahdollistaa Pohjois-Pohjanmaan liiton Alueelliset innovaatiot ja kokeilut -hankerahoitus.

Lisätietoja:
Luovan alan agentti Kaisa Kerätär Sisältötoimisto Waria p. 045-124 2050
Projektipäällikkö Heli Metsäpelto Oulu2026-hanke p. 044-703 7554

Jakolinkki

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, kaavoitus

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, Oulu
  • Postiosoite postal Kirjaamo, PL 71
    90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin Kaavoitusarkkitehti
    Leena Kallioniemi work
    044 703 2425
  • Sähköposti
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HIUKKAVAARA-esitettä jaetaan Ympäristötalossa.