Pohjoinen talvikaupunki

Energiatehokasta kaupunkielämää eri vuodenaikoina

Ilmasto on muuttumassa kaikkialla. Kesät lämpenevät, ja sataa ja tuulee yhä enemmän. Myös pohjoisella pallonpuoliskolla tulee suuria muutoksia vielä tämän vuosisadan aikana. Eteläisen pallonpuoliskon kuumuus ajaa muuttajia yhä pohjoisemmaksi, jolloin Oulun asema pohjoisen Skandinavian keskuksena vahvistuu entisestään. Saattaa olla myös niin, että pohjoinen jäämeri pysyy sulana, mikä aukaisee Koillisväylän tavaraliikenteelle.

Hiukkavaara haluaa olla pohjoisen pallonpuoliskon ilmastotietoisen suunnittelun esikuva. Energiaa ja materiaaleja säästetään, luonnonarvoja kunnioitetaan ja ihminen sopeutuu luontoon.

Talvi on Hiukkavaarassa yhdyskuntasuunnittelun lähtökohta. Lumikaupungin arkkitehtuuri, poutaisen pakkaspäivän aurinko ja talviliikunnan riemu antavat uusia mahdollisuuksia kaupunginosan suunnitteluun.
Kestävä kaupunkisuunnittelu

Talvi otetaan huomioon aurauksessa ja lumien kasauksessa – nämä lumen varastointitilat ovat kesäisin sählyä ja korista varten. Kaupunginosa suunnitellaan eri kelien mukaisesti: hyvällä säällä nautitaan ulkoilmasta, kun taas huonolla kelillä turvallinen reitti löytyy sisätiloista tai sateen suojista.

Hiukkavaara on myös villi pohjola, johon kuuluvat hevoset, moottorikelkat ja ajokoirat. Sanginjoki, Niilesjärvi ja Isosuo ovat kävely- tai hiihtomatkan päässä – erämaan vuodenajat, valon vaihtelu ja luonnon muutokset ovat osa kaupunkielämää.
Ympäristö

Muutenkin Hiukkavaarassa eletään neljän vuodenajan aktiivista kaupunkielämää: kävellään, pyöräillään, skeittaillaan, suunnistetaan, hiihdetään ja vedetään pulkkaa. Hiukkavaaralaisen tunnistaa leikkivästä ja liikkuvasta asenteesta.

Hiukkavaara – pohjoista asennetta, modernia kaupunkielämää ja ikuista erämaata.

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, kaavoitus

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, Oulu
  • Postiosoite postal Kirjaamo, PL 71
    90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin Asemakaava-arkkitehti
    Leena Kallioniemi work
    044 703 2425
  • Sähköposti
Tiedot esitetään hCard-muodossa.