In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Toiminta-ajatus Toiminta-ajatus

 

Sylissä


Toiminta-ajatuksemme

Meille on tärkeää tarjota lapselle laadukasta varhaiskasvatusta ja kodinomaista päivähoitoa. Luonto- ja ympäristökasvatus sekä musiikki ovat vahvuutemme. Ulkoliikuntaan meillä on erinomaiset lähiolosuhteet, luistinkenttä ja hiihtoladut ovat ihan vieressä sekä metsä "Taavi-tontun" majoineen. Ympäröivä luonto tarjoaa siis upeat puitteet monipuoliseen retkeilyyn ja liikuntaan.


Luonto- ja ympäristökasvatuksessa

tutustumme ympäristön kasveihin, marjoihin, eläimiin ja hyönteisiin. Teemme pieniä retkiä lähiympäristöön. Talvella tarkkailemme lintujen elämää. Tärkeitä arvoja meille ovat luonnonsuojelu ja kierrätys.

Liikunta

Me haluamme tarjota lapsille mahdollisuuden monipuoliseen liikkumiseen sekä sisällä että ulkona. Vaikka emme omista liikuntasalia, yhteistyö ryhmätilojen käytössä mahdollistaa monipuolisten liikuntavälineiden käytön harjoittelun.

  Hiekkaleikki  Lumileikki

Ulkona kokeilemme yleisurheilua, jalkapallo ja sähly ovat varsinkin isojen ryhmässä suosittu ulkoliikuntamuoto. Erilaiset pihapelit ja -leikit sekä hiihto ja luistelu tulevat lapsellesi tutuksi.

Jokavuotinen perinteemme syksyisin on päiväkodin syysolympialaiset keihäänheittoineen ja juoksukilpailuineen.

Vastuuaikuinen

Päiväkodissamme on nimetty jokaiselle lapselle oma vastuuaikuinen. Hän laatii yhdessä vanhempien kanssa lapsen henkilökohtaisen opetussuunnitelman syksyn ensimmäisessä keskustelussa. Toimimme pienryhmissä ja porrastamme toimintaa kiireettömän ilmapiirin luomiseksi.