Honkimaan päiväkoti

  • Postiosoite postal Hiihtorinne 1 90900 Kiiminki
  • Puhelin vs. päiväkodin johtaja Päivi Ojala cell 040 569 4784
  • Aukioloajat 6.30 - 17.00
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Tervetuloa päiväkotiimme -logo

Päiväkodin julkisivukuva

Ajankohtaista varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa

 

Raportti Kiimingin alueen  lapsiperheiden kokemustiedon kartoituksesta - kevät 2019 (pdf)

 

Yhteystiedot

Honkimaan päiväkoti

Hiihtorinne 1
90900 Kiiminki

Ryhmien puhelinnumerot

  • Neulaset p. 050 410 1635
  • Havuset p. 050 410 1500
  • Pihkaset p. 050 406 8688
  • Käpyset p. 050 409 5816
  • Kaarnaset (ryhmässä myös perhepäivähoidon varahoito) p. 044 499 3167
  • Keittiö p. 044 499 3222

vs. päiväkodin johtaja 

Päivi Ojala
p. 040 569 4784
paivi.ojala@ouka.fi

Varajohtaja

Anu Ahtola
p. 050 576 1344
anu.ahtola@ouka.fi

Varhaiskasvatuksen erityisopettajat

Kaisu Valle (eskarit)
p. 040 028 5414
kaisu.valle@ouka.fi

Riitta Elo
p. 040 718 2022
riitta.elo@ouka.fi

Ryhmät

Neulaset

Neulaset on alle 3-vuotiaiden lasten ryhmä. Lasten hoidosta ja hyvinvoinnista huolehtivat varhaiskasvatuksen opettaja ja kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa.

  

Havuset

Havusten ryhmä on 2-4-vuotiaiden lasten ryhmä jossa työskentelee varhaiskasvatuksen opettaja ja kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa.Pihkaset

Pihkasten ryhmä on 5-vuotiaiden lasten ryhmä, jossa työskentelee  kaksi varhaiskasvatuksen opettajaa ja  varhaiskasvatuksen lastenhoitaja.

 

Kaarnaset

Kaarnasten ryhmä on 2-4-vuotiaiden lasten ryhmä, jossa työskentelee varhaiskasvatuksen opettaja ja  varhaiskasvatuksen lastenhoitaja.
Perhepäivähoidon varahoito toimii Kaarnasten ryhmässä.

Esiopetusryhmät

Käpyset

Käpyset on esiopetusryhmä. Ryhmässä työskentelee kaksi varhaiskasvatuksen opettajaa ja varhaiskasvatuksen lastenhoitaja.

Oulun kaupungin esiopetuksen opetussuunnitelma (pdf)

Yhteistyö koulun kanssa

Käymme vierailulla Kiiminkijoen koululla yleensä kevään aikana 1-3 kertaa. Koulun erityisopettaja vierailee esiopetusryhmässä kevään aikana.

Päiväkotimme

Honkimaan päiväkoti sijaitsee luonnonläheisellä ja rauhallisella alueella Kiimingissä, Honkimaan asuntoalueella. Päiväkoti on perustettu vuonna 2006 ja kunnallinen päivähoito alkoi talossamme syksyllä 2011. Päiväkotimme tarjoaa lapsille varhaiskasvatusta ja esiopetusta sekä toimii perhepäivähoidon varahoitopaikkana.

Meillä on avarat ja valoisat tilat sekä suuri liikuntasali liikkumista ja päiväkodin yhteisiä tapahtumia varten. Järjestämme myös päiväkodin pihalla erilaisia pihatapahtumia.

Toimintasuunnitelma

Varhaiskasvatussuunnitelma

Noudatamme toiminnassamme valtakunnallista ja Oulun kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Honkimaan päiväkodin toimintasuunnitelma 2019-2020 (pdf)

Liikunnan vuosikello

Honkimaan päiväkodissa eletään rauhallista ja kiireetöntä arkea tavoitteena hyvinvoiva lapsi. Lapsilähtöisyys, lapsen kuuleminen ja tukeminen ovat tärkeitä asioita arjessamme. Päiväkodissamme vaalimme positiivista ja turvallista ilmapiiriä, jossa lapsella on hyvä olla ja jossa hänellä on mahdollisuus saada paljon erilaisia ja rikkaita oppimiskokemuksia.

Pidämme kasvatustyömme perustana luottamuksellista yhteistyötä perheiden kanssa. Kasvatustyössämme tärkeimpinä asioina painottuu henkilökunnan aito läsnäolo, monipuolinen osaaminen, hyvä henki ja sitoutuneisuus työskentelyyn lasten parhaaksi.

Tämä kaikki mahdollistuu  pienryhmätoimintatapaa käyttäen. Lapsiryhmä jaetaan pienryhmiin, joissa päivittäinen toiminta tapahtuu oman vastuuaikuisen kanssa.

Kuukausittain toteutettava pajatoiminta rikastuttaa lasten arkea ja lisää ryhmien välistä yhteistoimintaa.

Leikki

Leikki on tärkeintä toimintaamme. Leikin avulla lapsi muodostaa ja vahvistaa ystävyyssuhteitaan, sekä tutkii, oppii ja kokeilee uusia asioita. Leikki on lapselle luontainen tapa käydä läpi tunteitaan ja kokemuksiaan sekä elää todeksi haaveitaan.

Meille on tärkeää, että jokaiselle lapselle löytyy leikkikaveri. Ikärajat hälvenevät niin ulko- kuin sisäleikeissäkin, kun eri ryhmien lapset saavat tutustua toisiinsa ja leikkiä yhdessä.

Liikunta

Tarjoamme lapsille mahdollisuuden monipuoliseen liikkumiseen niin sisällä kuin ulkona. Iso piha leikkitelineineen sekä iso jumppasali monipuolisine välineineen antavat hyvän mahdollisuuden vapaaseen ja ohjattuun liikuntaan. Läheinen pururata ja hiihtoladut mahdollistavat liikunnan harrastamisen ympärivuotisesti.

Luontokasvatus

Päiväkotimme ympäristö tarjoaa runsaasti koettavaa, ihmeteltävää ja tutkimisen aihetta. Lähellä sijaitsee metsä, leikkipuisto, pururata, hiihtoladut ja mäenlaskupaikat.

Päiväkodissamme toteutamme Metsämörri-toimintaa. Käymme lasten kanssa Metsämörriretkillä läheisessä metsässä. Retkillä lapset saavat leikkiä luonnossa sekä tutkia ja kokea luonnon ihmeitä. Näiden myötä lapset tutustuvat eläimiin ja kasveihin sekä luonnon kiertokulkuajatteluun.

Sijainti kartalla: Honkimaan päiväkoti, Kiiminki

 

Verkkoasioinnin sivuilla

voit mm. hakea varhaiskasvatuspaikkaa.

Kasvatuksen ja koulutuksen tietosuoja

Lapsuus-sivusto

Palvelut, terveysasiat, neuvonta, tapahtumat ja kaikki lapsiperheen tärkeät asiat yhdessä osoitteessa.

Päiväkotimme ruokalistan löydät täältä.

Katso varhaisuutiset
kuvaa klikkaamalla.

varhaisuutiset