In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Huttukylän koulu Huttukylän koulu

Huttukylän yksikkö

Huttukylän koulu sijaitsee maaseutumaisessa ympäristössä Kiiminkijoen rannalla n. 7 km:n päässä Kiimingin keskustasta jokivartta ylöspäin. Paikkaa kutsutaan Pyykösennivaksi.

Huttukylän koulu on alakoulu, jossa annetaan opetusta luokille 0-6. Lukuvuonna 2015-2016 Huttukylän yksikössä opiskelee 122 oppilasta. Opettajia on 7, josta yksi yhteinen erityisopettaja Ylikylän yksikön kanssa. Koulussamme toimii myös yhteinen esiopetusryhmä Ylikylän yksikön kanssa. Koulunkäyntiavustajia on 3. Koulun oppilasmäärä on kasvussa.
 

Koulumme on kulttuurihistoriallisesti merkittävä kohde

Koulurakennuksia on kaksi. Ns. vanha puoli rakennettiin sammuneen tervahaudan viereen Koitelin sahalta puretun asuinrakennuksen hirsistä. Koulu vihittiin käyttöön 1913. Koulu on toiseksi vanhin Kiimingin kouluista.

Keväällä 2007 vanha koulu sai seinäänsä Kiimingin kunnan ja Kiiminki - Seuran lahjoittaman muistolaatan. Koulu ja sen ympäristö on maakunnallisesti merkittävä kulttuurihistoriallinen kohde. Koulun uusi puoli on valmistunut 1990 ja laajennusosa 2007.

Koulun vieressä on urheilukenttä, peliareena sekä talvella kaukalo. Kesällä 2011 koulun pihaan rakennettiin lähiliikuntaleikkipaikka. Koulualueella on kylämuseo, jossa on n. 250 luetteloitua vanhaa esinettä.

Koulumme on Vihreä lippu -koulu

Keväällä 2012 koulumme sai lippusalkoonsa ympäristökasvatustunnuksen, Vihreän lipun, osoitukseksi pitkäjänteisestä ja korkeatasoisesta ympäristökasvatustyöstä.
 

Koulumme on mukana Liikkuva koulu-hankkeessa.  Koulumme on myös KiVa-koulu.

Web-sisällön esitys Web-sisällön esitys

Huttukylän koulu, Huttukylän opetuspiste
Huttukylänkouluntie 66
90900 Kiiminki
p. 0444993233

Rehtori Lea Asikainen
p. 0400-835544
lea.asikainen@ouka.fi

Opettajien sähköposti: