Koulun esittely

Huttukylän koulu on alakoulu, joka tarjoaa perusopetusta vuosiluokilla 0-6. Lukuvuonna 2022-2023 koulussamme ei ole esiopetusryhmää. Koulu toimii kahdessa toimipisteessä. Pääkoululla Huttukylässä opiskellaan vuosiluokilla 1-6 ja Ylikylän yksikössä vuosiluokilla 1-6. Yksiköiden yhteinen esiopetusryhmä toimii Huttukylän yksikössä. Koulussamme opiskelee yhteensä 148 oppilasta.

Huttukylän yksikkö sijaitsee maaseutumaisessa ympäristössä kauniin Kiiminkijoen rannalla n. 7 km:n päässä Kiimingin keskustasta jokivartta ylöspäin. Paikkaa kutsutaan Pyykösennivaksi. Lukuvuonna 2022-2023 Huttukylän yksikössä opiskelee 80 oppilasta. Opettajia on 7, josta yksi yhteinen erityisopettaja Ylikylän yksikön kanssa.

Ylikylän yksikkö, joka liitettiin hallinnollisesti Huttukylän kouluun syksyllä 2010, sijaitsee n. 2,5 kmn päässä Kiimingin keskustasta Ylikiiminkiin päin. Lukuvuonna 2022-2023 oppilaita on 68 ja opettajia 4.

Keväällä 2012 koulumme sai lippusalkoonsa ympäristökasvatustunnuksen, Vihreän lipun, osoitukseksi pitkäjänteisestä ja korkeatasoisesta ympäristökasvatustyöstä.

Koulumme on mukana Liikkuva koulu -ja Steam hankkeessa. Koulussamme toteutetaan myös KiVa-koulu-ohjelmaa.

     

Huttukylän yksikkö

Huttukylän yksikkö

Huttukylän koulu sijaitsee maaseutumaisessa ympäristössä Kiiminkijoen rannalla n. 7 km:n päässä Kiimingin keskustasta jokivartta ylöspäin. Paikkaa kutsutaan Pyykösennivaksi.

Huttukylän koulu on alakoulu, jossa annetaan opetusta luokille 0-6. Lukuvuonna 2022-2023 koulussa ei ole esiopetusryhmää. Lukuvuonna 2022-2023 Huttukylän yksikössä opiskelee 80 oppilasta. Opettajia on 7, josta yksi yhteinen erityisopettaja Ylikylän yksikön kanssa. Koulunkäyntiavustajia on 2.
 

Koulumme on kulttuurihistoriallisesti merkittävä kohde

Koulurakennuksia on kaksi. Ns. vanha puoli rakennettiin sammuneen tervahaudan viereen Koitelin sahalta puretun asuinrakennuksen hirsistä. Koulu vihittiin käyttöön 1913. Koulu on toiseksi vanhin Kiimingin kouluista.

Keväällä 2007 vanha koulu sai seinäänsä Kiimingin kunnan ja Kiiminki - Seuran lahjoittaman muistolaatan. Koulu ja sen ympäristö on maakunnallisesti merkittävä kulttuurihistoriallinen kohde. Koulun uusi puoli on valmistunut 1990 ja laajennusosa 2007.

Koulun vieressä on urheilukenttä, peliareena sekä talvella kaukalo. Kesällä 2011 koulun pihaan rakennettiin lähiliikuntaleikkipaikka. Koulualueella on kylämuseo, jossa on n. 250 luetteloitua vanhaa esinettä.

 

Koulumme on Vihreä lippu -koulu

Keväällä 2012 koulumme sai lippusalkoonsa ympäristökasvatustunnuksen, Vihreän lipun, osoitukseksi pitkäjänteisestä ja korkeatasoisesta ympäristökasvatustyöstä.
 

Koulumme on mukana Liikkuva koulu - ja Steam ohjelmassa. Koulumme on myös KiVa-koulu.

Ylikylän yksikkö

Kuvassa Ylikylän koulu ja koulun oppilaita.

Ylikylän opetusyksikkö

Ylikylän opetusyksikkö sijaitsee n. 2,5 km Kiimingin keskustasta Ylikiiminkiin päin.
Ylikylän koulu liitettiin hallinnollisesti Huttukylän kouluun syksyllä 2010. Lukuvuonna 2022-2023 koulussa opiskelee 68 oppilasta.

Ylikylän opetusyksikössä annetaan opetusta 1 - 6 vuosiluokille. Ylikylän ja Huttukylän opetuspisteiden yhteinen esiopetusryhmä toimii Huttukylän koululla. Lukuvuonna 2022-2023 koulussa ei ole esiopetusryhmää. 

Ylikylän koulun päärakennus on rakennettu v. 1951. Koulun laajennuksen yhteydessä 2002 koululle rakennettiin tilava liikuntasali. Koulupihan yhteydessä on lähiliikuntaleikkipaikka, kaukalo ja urheilukenttä.

Koulumme on Vihreä lippu -koulu

Keväällä 2012 koulumme molemmat yksiköt saivat lippusalkoonsa ympäristökasvatustunnuksen, Vihreän lipun, osoitukseksi pitkäjänteisestä ja korkeatasoisesta ympäristökasvatustyöstä.
 

Koulumme on mukana Liikkuva koulu- ja Steam- ohjelmassa. Koulumme on myös KiVa-koulu.