Vanhempaintoimikunta

Koulussamme toimii vanhempaintoimikunta. Kaikki vanhempaintoiminnasta kiinnostuneet vanhemmat ovat tervetulleita kokoukseen. Kokouksemme ovat avoimia, eli mukaan saa tulla kuuntelemaan ja keskustelemaan myös vaikka ei ole halukas toimikunnan jäseneksi. Vanhempaintoimikunnan kokouksissa on mukana vuosittain vaihtuva opettajajäsen sekä aina mahdollisuuksien mukaan rehtori. 

 

VANHEMPAINTOIMIKUNNAN TEHTÄVÄT

 

1. Vanhempaintoimikunta toimii koulun ja kodin yhteistyölenkkinä. Aktiivinen ja positiivinen yhteistyö parantaa ja pitää yllä koko kouluyhteisön ilmapiiriä ja yhteishenkeä.

2. Opetussuunnitelmaa laadittaessa ja toteutettaessa on asioita, joissa halutaan kuulla vanhempien mielipidettä.

3. Tuoda vanhemmille tutuksi koulun käytännöt toimia eri tilanteissa, säännöt ym. ja tarvittaessa keskustella niistä kokouksissa.

4. Koulun ja kotien yhteiset tempaukset kahvin, lättyjen, jalkapallon kera on koettu erittäin mukaviksi tapahtumiksi. Ne parantaa koko kylän yhteishenkeä, antaa vertaistukea ja tutustuttaa vanhempia toisiinsa. Tällaisia järjestetään jatkossakin.

 

KOKOUSKÄYTÄNTEITÄ

 

1. Puheenjohtajan tehtävä on vuoden mittainen.

2. Sihteeri valitaan joka kokouksen alussa.

3. Kokoukseen osallistujien sähköpostiosoitteet kerätään puheenjohtajalle, mahdollistaa yhteydenpidon kokousten välillä.

4. Kokous pyritään pitämään tunnissa.

5. Kahvitusta ei järjestetä.

6. Vanhempaintoimikunnan kokoukset ovat kaikille avoimia, jonne on ”matala kynnys” tulla mukaan. Huttukylän koulun toimikuntaan on tällä hetkellä ilmoittautunut seitsemän henkilöä. Näiden henkilöiden välityksellä voi asioita tuoda kokoukseen käsiteltäväksi, jos itse ei pääse osallistumaan.

 

Vanhempaintoimikunnan puheenjohtaja LV 2021-2022

Huttukylä: Raisa Koivukangas 

Ylikylä: Kristiina Vähäkuopus