Ajankohtaista ikäihmisille

< Takaisin

Ikäihmisten kuljetuspalvelua voi hakea nyt netissä

Oululaiset ikäihmiset ja muut erityistä tukea tarvitsevat voivat hakea nyt sosiaalihuoltolain mukaista liikkumista tukevaa palvelua, kuten kuljetuspalvelua sähköisesti.

Sähköisen Omapalvelu-järjestelmän kautta voi toimittaa myös hakemuksen liitteitä ja asioida oman sosiaaliohjaajan, sosiaalityöntekijän tai muun työntekijän kanssa. Järjestelmään kirjautumiseen tarvitaan pankkitunnukset tai mobiilivarmenne.

Sosiaalihuoltolain mukaista liikkumista tukevaa palvelua voivat saada kuntalaiset, joiden liikkuminen on heikentynyt ikääntymisen tai muun syyn takia niin, ettei yleisten kulkuneuvojen kuten bussien tai Onni-palveluliikenteen käyttö onnistu. Palvelu kohdennetaan erityisesti pienituloisille ja sen myöntämisessä käytetään harkintaa. Lue lisää kuljetuspalvelusta.

Asiakkaat voivat myös valtuuttaa toisen henkilön asioimaan puolestaan. Valtuutus puolesta-asiointiin tehdään kirjallisena ja se toimitetaan palveluohjaukseen.

Hakemusten sähköistäminen on osa sosiaali- ja terveyspalveluiden digitalisointia, jolla pyritään entistä sujuvampaan asiakkaan asioiden hoitoon. Myös paperihakemuksen toimittaminen on edelleen mahdollista.

Jakolinkki