Lokakuu on lasten ja isovanhempien - Ajankohtaista - Ikääntyminen - Oulun kaupunki

Ajankohtaista ikäihmisille Ajankohtaista ikäihmisille

< Takaisin

Lokakuu on lasten ja isovanhempien

Lokakuu on kirjastossa nimetty lasten ja isovanhempien kuukaudeksi, onhan 15.10. isovanhempien päivä ja 18.10. sadun päivä.

Lastenlasten lempikirjoja esitellään Lempikirjat-näyttelyssä 1.-11.10. pääkirjaston ala-aulan vitriinissä. Lastenlasten rakastamia kirjoja kyseltiin isovanhemmilta kirjaston kotisivuilla ja Facebookissa. Mummot ja vaarit kertoivat, mitä kirjoja he saavat lukea yhä uudelleen.

Lapsille ja isovanhemmille suunnattu koko perheen jännittävä seikkailuelokuva Soppalinnan salaseura esitetään perjantaina 7.10. klo 17 Pakkalan salissa. Nykyaikaiseen Soppalinnan satukaupunkiin sijoittuva elokuva on suomalais-virolaista yhteistuotantoa. Elokuva on sallittu yli 7-vuotiaille ja puhuttu suomeksi. Suomen ensi-ilta on ollut maaliskuussa 2016. Näytökseen on vapaa pääsy. Lippuja ei voi varata etukäteen.

Lastenmusiikkiyhtye Henxelit esiintyy Seniorit ja juniorit -konsertissa Kiimingin kirjastossa tiistaina 11.10. klo 18 ja Oulunsalon kirjastossa torstaina 13.10. klo 14. Vapaa pääsy! Konsertit järjestää Valveen alueellinen kulttuuritoiminta.

Isovanhempien ja lasten yhteinen satutuokio on tarjolla Oulunsalon kirjastossa perjantaina 14.10. klo 10.

Kirjanmerkkipaja kokoontuu lauantaina 15.10. klo 11-15 pääkirjaston lasten ja nuorten osastolla. Pienikin lapsi voi tehdä itselleen kirjanmerkin, kun aikuiset auttavat. Myös isommat lapset ja aikuiset ovat tervetulleita. Kirjanmerkkien tekemistä ohjaavat Outi Dekker ja Mirka Kortesoja Oulun taidemuseosta.

Lauantaina 15.10. klo 10-16 pääkirjaston lasten ja nuorten osastolla on tarjolla myös nonstop-kirjavinkkausta, kun kirjastonhoitaja Katja Kurvinen vinkkaa isovanhemmille kirjoja, jotka sopivat yhteisiin lukuhetkiin lasten kanssa.

Sadun päivänä tiistaina 18.10. klo 18 on luvassa käsinukketeatteriesitys Myyrän housut pääkirjaston satusopessa. Tule katsomaan, kuinka Zdeněk Milerin rakastettu Myyrä sai housunsa. Vapaa pääsy.

Lautapeli-iltaa vietetään keskiviikkona 19.10. klo 15-19 pääkirjaston satusopessa. 5–10-vuotias – tule kokeilemaan uusia ja vanhoja lautapelejä! Ota vaikka mummo tai pappa mukaan. OAMK:n kirjastoalan opiskelijat auttavat löytämään sopivan nopanheiton pienimmille ja vähän kiperämmän haasteen koulunsa aloittaneille – ja kaikkea siltä väliltä.

Oulunsalon kirjastossa pidetään nallesatutunti 25.10. klo 10. Ota oma nallesi mukaan!

Nallepäivänä torstaina 27.10. pääkirjaston lasten ja nuorten osastolla voi ihastella nallenäyttelyä. Oulunsalon kirjaston lastenosastolla on oma nallenäyttelynsä 13.10.-30.11. 

Satutunti lapsille on luvassa perjantaina 28.10. klo 10 pääkirjaston satusopessa. Myös isät, mummot, kummit, äidit, kaverit ja papat ovat lapsen seurassa tervetulleita!