Vanhustenviikko 2. –9.10.2016 näkyy Oulussa - Ajankohtaista - Ikääntyminen - Oulun kaupunki

Ajankohtaista ikäihmisille Ajankohtaista ikäihmisille

< Takaisin

Vanhustenviikko 2. –9.10.2016 näkyy Oulussa

Kansallista vanhustenpäivää vietetään sunnuntaina 2. lokakuuta ja vanhustenviikkoa 2.–9.10.2016. Vanhustenviikon teemana tänä vuonna on Tekee mieli oppia!

Oulun kaupungin yksiköissä vanhustenviikkoa juhlistetaan monin tavoin – erityisesti kirjastoissa, joissa vietetään lokakuussa myös lasten ja isovanhempien kuukautta. Ikäihmisten yksiköissä perinteikästä viikkoa juhlistetaan pääasiallisesti asukkaiden ja omaisten kesken, mutta osa tilaisuuksista on kaikille avoimia.

Keskiviikkona 5. lokakuuta Oulun seudun ammattiopiston noin 100 opiskelijaa haastattelevat vähintään 58-vuotiaita oululaisia heidän elämänsä odotuksista ja onnellisuuteen vaikuttavista asioista mm. Oulu10-palveluissa, kirjastoissa ja Aleksinkulmassa ikääntyvien hyvinvointikyselyä varten. Kyselyyn voi vastata myös netissä osoitteessa www.ouka.fi.

Vanhustenviikko huipentuu perjantaina 7. lokakuuta kello 13 vanhustenviikon juhlaan Oulun yliopiston Saalastinsalissa. Juhlassa tervetulotoivotuksen lausuu Oulun yliopiston hallintojohtaja Essi Kiuru. Hartauden pitää kirkkoherra Satu Saarinen. Juhlapuhujana on kansanedustaja Hanna Sarkkinen. Kaupunginteatterin tervehdyksen tuo näyttelijä Merja Larivaara. Lisäksi juhlassa on musiikki- ja balettiesityksiä, yhteislaulua ja juhlakahvit.

Tapahtumaan järjestetään maksuttomia bussikuljetuksia, joita voi tiedustella Aino-neuvontapalvelusta p.044 703 4973.

Kaikille avoimet vanhustenviikon tapahtumat, joissa kaupunki on mukana, ovat luettavissa osoitteesta www.ouka.fi/oulu/ikaantyminen/vanhustenviikko.

Nainen kissa sylissä