Veteraaniraha tukee kotona asumista - Ajankohtaista - Ikääntyminen - Oulun kaupunki

Ajankohtaista ikäihmisille Ajankohtaista ikäihmisille

< Takaisin

Veteraaniraha tukee kotona asumista

Rintamaveteraanien kotona asumista tuetaan Oulussa Valtiokonttorin myöntämällä määrärahalla. Määrärahalla tarjotaan rintamaveteraaneille veteraaniraha, jolla he voivat ostaa palveluita kaupungin hyväksymiltä palveluntuottajilta.

Veteraaniraha on 800 euron suuruinen palveluseteli ja se myönnetään kotona tai palvelutalossa asuville rintamaveteraaneille. Veteraanirahojen lähetys oululaisille rintamaveteraaneille on meneillään. Palveluseteli tulee kotiin postitse siihen oikeutetuille veteraaneille maaliskuun loppuun mennessä.

Veteraanirahalla voi hankkia palveluja kotiin tai järjestää omaishoitajan virkistysvapaita. Edun saajille lähetetään asiasta tiedote kotiin.

Palvelun voi maksaa kokonaan kotipalvelusetelillä eikä omaa rahaa tarvitse käyttää lainkaan. Veteraanirahaa ei tarvitse käyttää yhdellä kerralla kokonaan. Seteli on voimassa 31.3.2017 asti.

Veteraaniraha on kohdennettu vuosien 1939–1945 sotiin osallistuneille rintamasotilastunnuksen (miehille), rintamapalvelutunnuksen (naisille) tai rintamatunnuksen (rintamalinnoittajille) omaaville rintamaveteraaneille.

Rahaa ei myönnetä laitoshoidossa tai tehostetussa palveluasumisessa oleville eikä myöskään sotainvalideille, joiden sotilasvammalain mukainen työkyvyttömyysaste on vähintään 10 prosenttia. 

Veteraanirahaan oikeutettuja rintamaveteraaneja on Oulussa 531. Kaupunki on saanut määrärahaa Valtiokonttorilta noin 365 000 euroa. Aiemmin veteraanirahaa kutsuttiin veteraanien palveluseteliksi.

Lisätietoa saa Aino-neuvontapalvelusta numerosta p. 044 703 4973.