In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Asunnon korjausavustukset Asunnon korjausavustukset

Korjausavustusta myönnetään ympärivuotisessa asuinkäytössä olevan asuinrakennuksen korjaamiseen enintään 40 % ja poikkeustapauksissa enintään 70 % hyväksyttävistä kustannuksista. Avustusta voidaan myöntää omakotitalon omistajalle tai osakkeenomistajalle hänen vastuullaan olevien korjausten kustannuksiin eli huoneiston sisäisten korjausten kustannuksiin.
 
Veteraaneille voidaan myöntää 40 %:n avustuksen lisäksi tarveharkintainen 30 %:n veteraanilisä. Veteraaniperheisiin sovelletaan korkeampia tulorajoja. Perheen varallisuus otetaan myös huomioon avustusta myönnettäessä.
 
Avustusta voidaan myöntää esim. peseytymis- ja saniteettitilojen korjaamiseen ja rakentamiseen, rakennuksen lämmöneristyksen, tiiviyden ja LVIS-järjestelmien parantamiseen ja liikkumisesteiden poistamiseen. Sisäpuoliset pintakäsittelyt ovat avustettavia yleensä laajempaan peruskorjaukseen liittyvinä. Kodinkoneista voidaan avustukseen sisällyttää liedet ja kylmäsäilytyskalusteet.
 
Avustettavan perheen pysyvien kuukausitulojen enimmäismäärät ja tietoa korvauksen hakemisesta löytyy kaupungin Asuminen ja rakentaminen -sivuilta.