Ikäihmisten Aino-neuvonta

Ainolta voi kysyä kaupungin, yksityisen ja kolmannen sektorin palveluista. Neuvonta on maksutonta palvelua ikäihmisille ja heidän läheisilleen. Ainolta voi tulla myös kysymään paikan päälle aikaa varaamatta. Palvelulinja Onnilla pääsee kauempaakin käymään ikäihmisten neuvonnassa.

Yhteystiedot

Aino-neuvontanumero 044 703 4973
Osoite Oulu10, Torikatu 10, 90100 Oulu
Sähköposti aino(at)ouka.fi
Avoinna arkisin klo 9–15.  
Ainon verkkoneuvonta Omahoidossa. Yhteys on suojattu.
UUTTA! Vastaamme kaupungin ikäihmisten palveluita koskeviin kysymyksiin myös chatissa perjantaisin klo 12–14.

Palveluopas 65+
Ikäihmisten palveluita ja ohjeita on koottu sähköiseen palveluoppaaseen.

Ajankohtaista

< Takaisin

Influenssapotilaat ovat ruuhkauttaneet akuuttivastaanotot ja päivystyksen

Influenssaa on todettu yhä enemmän Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella. Tällä hetkellä influenssapotilaat ovat ruuhkauttaneet akuuttivastaanotot ja yhteispäivystyksen. Jos olet hakeutumassa muun asian vuoksi vastaanotolle, harkitse voisitko käydä vastaanotolla epidemiatilanteen rauhoituttua.

Influenssavirus tarttuu ihmisestä toiseen lähinnä pisara- ja kosketustartuntana. Influenssalle on tyypillistä äkillisesti alkava kuume (yli 38°C), jonka lisäksi on hengitystieoireita kuten yskää tai kurkkukipua. Myös lihaskipua, yleistä sairauden tunnetta ja ripulia voi esiintyä. Influenssa ei tyypillisesti ala pelkällä nuhalla.

Perusterve voi sairastaa kotona

Perusterve voi sairastaa influenssan kotona. Influenssaa hoidetaan levolla, riittävällä nesteellä ja tarvittaessa kuumetta alentavilla lääkkeillä. Kotona tulisi olla siihen asti, kunnes kuume on poissa ja muut oireet ovat vähenemässä. Oireettomat samassa taloudessa asuvat voivat elää normaalisti.

Käsien pesu saippualla ja yskiminen, niistäminen ja aivastaminen kertakäyttöiseen paperiin vähentää riskiä tartuttaa muita.

Lasten influenssaa hoidetaan samalla tavalla kuin muitakin lasten kuumeisia infektioita. Jos vanhempien mielestä lapsen yleisvointi on huono tai vanhemmat ovat muuten huolissaan lapsensa voinnista, lapsi on syytä viedä päivystykseen arvioon.

Hakeudu hoitoon tarvittaessa

Hoitoon on syytä hakeutua, jos yleistila huononee, on hengitysvaikeuksia tai oireet palaavat takaisin ensin lievennettyä. Ota yhteyttä ensin omaan terveysasemaasi puhelimitse, Oulun Omahoidossa tai täyttämällä oirearviokysely osoitteessa www.omaolo.fi. Terveysasemien numerot löydät Oulun kaupungin sivuilta.

Päivystysaikana ota yhteys yhteispäivystyksen puhelinneuvontaan 08 315 2655.

Yhteydenoton perusteella potilas voidaan ohjata omalle terveysasemalle, hyvinvointikeskukseen ja päivystysaikana yhteispäivystykseen. Käytä suu- ja nenäsuojusta odottaessasi vastaanotolle pääsyä. Potilas voidaan myös sijoittaa influenssapotilaille varattuun omaan tilaan.

Jakolinkki

Katso myös

Luupin senioriklubi
Palveluliikenne Onni
Postia Ainolta -lehti
Vanhustensuojeluilmoitus

Yhdessä ikäihmisten asialla - Oulun kaupungin ikääntymispoliittiset linjaukset

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/ikaantyneet