Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ikäihmisten Aino-neuvonta

Ainolta voi kysyä kaupungin, yksityisen ja kolmannen sektorin palveluista. Neuvonta on maksutonta palvelua ikäihmisille ja heidän läheisilleen.

 

Yhteystiedot

Aino-neuvontanumero 044 703 4973
Osoite Oulu10, Torikatu 10, 90100 Oulu
Sähköposti aino(at)ouka.fi
Avoinna arkisin klo 9–15.  

Ainon verkkoneuvonta Omahoidossa. Yhteys on suojattu.

Vastaamme kaupungin ikäihmisten palveluita koskeviin kysymyksiin myös chatissa perjantaisin klo 12–14.

Palveluopas 65+
Ikäihmisten palveluita ja ohjeita on koottu sähköiseen palveluoppaaseen.

Oulun löytävä vanhustyö

Oulussa toimii moniammatillinen löytävä vanhustyön verkosto, jonka tavoitteena on välittää ja pitää huolta oululaisista ikäihmisistä. Verkoston tarkoituksena on antaa ikäihmisille tietoa palveluista, tukea eri elämäntilanteissa sekä tarjota mielekästä toimintaa. Apu on mm. vapaaehtoistoimintaa, neuvontaa, ohjausta tai ryhmätoimintaa. Linkki ohjaa verkoston Facebook-sivulle, mistä löytyy verkoston esite.

Ajankohtaista

< Takaisin

Kesäksi koulunpenkiltä Hiirosenkotiin

Anna-Maijan mielestä parasta ja palkitsevinta työssä on, kun saa hymyn ikäihmisen kasvoille. Hän on kiintynyt asukkaisiin nopeasti. ”Ikävä tulee aina, kun joku muuttaa uuteen paikkaan.” 

Anna-Maija Toivanen on kesätöissä Oulun kaupungilla. Hän työskentelee heinäkuun Hiirosenkodissa ja viihtyy mainiosti monipuolisissa tehtävissä ikäihmisten parissa.
 
Juuasta kaksi vuotta sitten Ouluun muuttanut Anna-Maija opiskelee kasvatustiedettä yliopistossa. Syksyllä alkaa luokanopettajaopintojen kolmas vuosi. Kesää Anna-Maija ei kuitenkaan vietä lasten parissa, vaan työskentelee Hiirosenkodissa, jonne työmatkaa kertyy kotoa vain muutama sata metriä. Tämä on hänen ensimmäinen kesätyönsä ikäihmisten kanssa.
 
”Ikäihmiset ovat minulle tärkeitä. Omat isovanhempani olivat dementoituneet, ja vietin heidän kanssaan paljon aikaa ja avustin arkiaskareissa. Lisäksi äitini on ollut lähihoitaja, joten ehkä senkin vuoksi päädyin tälle alalle kesätöihin." 

Sosiaalista elämää 

Hiirosenkodissa on tarjolla monenlaista viriketoimintaa. Asukkaille ovat tulleet tutuiksi muun muassa ulkoilut luontopolulla ja hanuristien esiintymiset. Onpa talossa järjestetty päivätanssitkin.  Loppukuusta vieraaksi saapuvat kaupungin kesämuusikot. 
 
”Vietämme täällä paljon aikaa yhdessä. Vedän musiikkituokioita, soitan kitaraa ja laulan, ja välillä asukkaatkin yhtyvät lauluun mukaan. Joskus luen asukkaille kirjaa ja toisinaan pelaamme lautapelejä. Tänään meillä oli fysioterapeutin vetämänä mielikuvajumppaa, jossa lähdimme kalareissulle. Siinä tuli jumpattua niin jalat kuin kädetkin, kun ensin ”kävelimme veneelle” ja sitten teimme soutuliikkeitä.” 

Huikeita tarinoita

Osasto D6, jolla Anna-Maija työskentelee, on tarkoitettu palvelukotipaikkaa odottaville ikäihmisille. Tällä hetkellä asukkaita on 14. 
 
”Monet asukkaat täällä saattavat ensin vaikuttaa hieman hiljaisilta, mutta kun heitä pysähtyy jututtamaan, saakin kuulla aivan mahtavia tarinoita entisajoilta.”  
 
”Oma mummoni on taivastellut nykyajan lasten älypuhelimia ja muita vempaimia. Hänelle lapsena toi iloa pitkäksi aikaa lehmän karvoista saippualla huovutettu pallo”, valottaa Anna-Maija.  

Jakolinkki

Katso myös

Digivinkkejä

Varaudu vanhuuteen

Kulttuuriterveisiä ikäihmisille

Kirjaston kotipalvelu

Luupin senioriklubi

Palveluliikenne Onni

Postia Ainolta -lehti

Ilmoita huolesi

Jos sinulla herää huoli ikäihmisen pärjäämisestä, jätä huoli-ilmoitus osoitteessa ouka.fi/huoli

Arvioi mahdollisuuttasi saada henkilökohtaista apua, omaishoidon tukea tai tukea liikkumiseen

Tee tämä kysely, jos sinä tai läheisesi tarvitsette henkilökohtaista apua, omaishoidon tukea tai liikkumista tukevia palveluita, kuten kuljetuspalveluita. 

Tee palveluarvio omaolo-palvelussa

Yhdessä ikäihmisten asialla - Oulun kaupungin ikääntymispoliittiset linjaukset

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/ikaantyneet