Ikäihmisten Aino-neuvonta

Ainolta voi kysyä kaupungin, yksityisen ja kolmannen sektorin palveluista. Neuvonta on maksutonta palvelua ikäihmisille ja heidän läheisilleen. Ainolta voi tulla myös kysymään paikan päälle aikaa varaamatta. Palvelulinja Onnilla pääsee kauempaakin käymään ikäihmisten neuvonnassa.

Yhteystiedot

Aino-neuvontanumero 044 703 4973
Osoite Oulu10, Torikatu 10, 90100 Oulu
Sähköposti aino(at)ouka.fi
Avoinna arkisin klo 9–15.  

Ainon verkkoneuvonta Omahoidossa. Yhteys on suojattu.

UUTTA! Vastaamme kaupungin ikäihmisten palveluita koskeviin kysymyksiin myös chatissa perjantaisin klo 12–14.

Palveluopas 65+
Ikäihmisten palveluita ja ohjeita on koottu sähköiseen palveluoppaaseen.

Ajankohtaista

< Takaisin

Uusi verkkopalvelu ikäihmisten ja vammaisten arkea helpottamaan

Oululaiset voivat nyt arvioida verkossa mahdollisuuttaan saada henkilökohtaista apua, omaishoidon tukea ja liikkumista tukevia palveluita, kuten kuljetuspalveluita. Palveluarvion voi tehdä itselleen, omaiselleen tai asiakkaalle. Uudella verkkoasioinnin palvelulla pyritään helpottamaan ikäihmisten ja vammaisten arkea.

Palveluarvion voi tehdä osoitteessa omaolo.fi sekä kaupungin sivuilla ouka.fi/ikaantyneet ja ouka.fi/oulu/vammaisuus. Vastaaminen on vaivatonta. Järjestelmä opastaa täyttäjää vaihe vaiheelta, eikä kirjautumista tarvita tässä vaiheessa. Palveluarviokysely antaa toimintasuosituksen ja lisätietoa saatavista palveluista.

”Jos toimintakyky on heikentynyt, sitä voi ruveta miettimään, onko mahdollista saada apua esimerkiksi kulkemisiin kodin ulkopuolella tai kodin askareisiin. Omaolossa voi itse testata, onko apua mahdollista saada. Siinä asiaa lähestytään kysymyksillä, jotka auttavat miettimään asioita oikeasta näkökulmasta”, kertoo palvelun kehittämisessä mukana ollut asiakas Tiina Logren.

Palvelua silloin kun parhaiten sopii

”Tänä päivänä monet haluavat hoitaa asioitaan sähköisesti. Se on usein nopeaa ja asian saa vireille vaikka illalla. Kulkemisen osalta Omaolosta saa myös muita vinkkejä, esimerkiksi Onni-kyydeistä, jos kuljetuspalvelu ei ole vielä ajankohtainen”, Logren arvioi.

Palvelua kehitetään edelleen. Palautetta pääsee antamaan palveluarvion täyttämisen jälkeen. Palveluarviot ovat osa valtakunnallista Omaolo-palvelua.

Jakolinkki

Katso myös

Luupin senioriklubi
Palveluliikenne Onni
Postia Ainolta -lehti
Vanhustensuojeluilmoitus

Arvioi mahdollisuuttasi saada henkilökohtaista apua, omaishoidon tukea tai tukea liikkumiseen

Tee tämä kysely, jos sinä tai läheisesi tarvitsette henkilökohtaista apua, omaishoidon tukea tai liikkumista tukevia palveluita, kuten kuljetuspalveluita. 

Tee palveluarvio omahoito-palvelussa

Yhdessä ikäihmisten asialla - Oulun kaupungin ikääntymispoliittiset linjaukset

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/ikaantyneet