Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ikäihmisten Aino-neuvonta

Ainolta voi kysyä kaupungin, yksityisen ja kolmannen sektorin palveluista. Neuvonta on maksutonta palvelua ikäihmisille ja heidän läheisilleen.

 

Yhteystiedot

Aino-neuvontanumero 044 703 4973
Osoite Oulu10, Torikatu 10, 90100 Oulu
Sähköposti aino(at)ouka.fi
Avoinna arkisin klo 9–15.  

Ainon verkkoneuvonta Omahoidossa. Yhteys on suojattu.

Vastaamme kaupungin ikäihmisten palveluita koskeviin kysymyksiin myös chatissa perjantaisin klo 12–14.

Palveluopas 65+
Ikäihmisten palveluita ja ohjeita on koottu sähköiseen palveluoppaaseen.

Ajankohtaista

< Takaisin

Vanhustenviikkoa juhlitaan Oulussa 6.–13.10.

Kansallista vanhustenviikkoa vietetään 6.–13.10.2019. Teemana on tänä vuonna ”Varaudu vanhuuteen”.


Oulun kaupungin ikäihmisten palveluissa vanhustenviikkoa vietetään monin tavoin. Kaikille avoimet tapahtumat, joissa kaupunki on mukana, ovat luettavissa osoitteessa www.ouka.fi/oulu/ikaantyminen/vanhustenviikko. Lisäksi viikon aikana järjestetään monia teeman mukaisia tapahtumia ikäihmisten palveluiden asiakkaille ja asukkaille.  

Oulu10 (Torikatu 10) aulassa on avoinna Vanhustenviikon Pop up -piste tiistaista keskiviikkoon 8.–9. lokakuuta. Pisteeltä voit saada tietoa mm. ikäihmisten kotona asumista tukevista teknologioista. Toimintaansa esittelevät Oulun kaupungin ikäihmisten hyvinvointipalveluiden lisäksi Menumat, Suvanto Care, Muistiyhdistys ja Vanhustyön keskusliitto. OAMK:n toimintaterapeutti- ja fysioterapeuttiopiskelijat esittelevät pienapuvälineitä, tekevät puristusvoiman mittauksia sekä antavat harjoitteluvinkkejä.

Intiön hoivakodissa on maanantaina 7.10. mahdollista käydä mittauttamassa verenpaineensa sekä käydä liikkuvuuden, tasapainon ja lihasvoiman testauksessa. Tiistaina 8.10. Rajakylän hyvinvointipisteellä on myös tarjolla verenpaine- ja PEF-mittauksia sekä tietoa terveyden edistämisestä ja terveellisestä ruokavaliosta.

Lassintalon pihalla ja lähiympäristössä järjestetään kaikille ikäihmisille avoin ulkoilutapahtuma torstaina 10. lokakuuta. Ohjelmassa on ulkoilua Lassintalon pihalla ja lähiympäristössä, tarjolla grillimakkaroita ja mehua tai kahvia. Ulkoiluapuna toimii ystäviä ja Honkapirtin työtoimijoita. Tapahtuma on osa valtakunnallista iäkkäiden ulkoilupäivää, jolloin järjestöt, koulut, päiväkodit ja palvelutalot haastetaan järjestämään eri-ikäisten kohtaamisia ulkona.

Vanhustenviikon pääjuhlaa vietetään perjantaina 11. lokakuuta Oulun yliopiston Saalastinsalissa. Juhlapuhujan­a on vanhuspsykiatrian erikoislääkäri, LT Pirkko Hiltunen. Myös Kiimingissä järjestetään tiistaina 8. lokakuuta alueellinen vanhustenviikon juhla.

Katso tarkempi ohjelma ja paikat

Jakolinkki

Katso myös

Digivinkkejä

Kulttuuriterveisiä ikäihmisille

Kirjaston kotipalvelu

Luupin senioriklubi

Palveluliikenne Onni

Postia Ainolta -lehti

Ilmoita huolesi

Jos sinulla herää huoli ikäihmisen pärjäämisestä, jätä huoli-ilmoitus osoitteessa ouka.fi/huoli

Arvioi mahdollisuuttasi saada henkilökohtaista apua, omaishoidon tukea tai tukea liikkumiseen

Tee tämä kysely, jos sinä tai läheisesi tarvitsette henkilökohtaista apua, omaishoidon tukea tai liikkumista tukevia palveluita, kuten kuljetuspalveluita. 

Tee palveluarvio omaolo-palvelussa

Yhdessä ikäihmisten asialla - Oulun kaupungin ikääntymispoliittiset linjaukset

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/ikaantyneet