Hammashoito

Kaikilla veteraaneilla on mahdollisuus päästä suun terveydenhoitoon terveyskeskuksen hammashoitolaan. Hoidosta peritään maksuasetuksen mukaiset maksut.
 
Mikäli saat ylimääräistä rintamalisää, omien hampaiden hoito on sinulle maksutonta terveyskeskuksen hammashoitolassa. Pääset hammashoitoon varaamalla ajan asuinalueesi hammashoitolaan. Hoitoon tullessasi sinulla tulee olla mukana viimeisin kansaneläkepäätös.
 
Avustus hammasproteesien hankintaan ja korjaamiseen

Kaikki rintamaveteraanit saavat Kelan palautusta proteesien hankintaan ja korjaamiseen, jos hoito tapahtuu yksityishammaslääkärillä tai erikoishammasteknikolla.
 
Mikäli saat ylimääräistä rintamalisää, sinulla on edellisen lisäksi mahdollisuus saada Oulun kaupungin hammashuollon avustus proteesien hankintaan ja korjaukseen. Avustuksen suuruus
on enintään 350 € kahta vuotta kohti.
 
Kun olet maksanut proteesit, hae ensin Kelalta sairausvakuutuskorvaus. Hammashuollon avustuksen hakemiseen tarvitset Kelalta saadun päätöksen korvauksesta, sekä pankkitilin numeron, johon avustus maksetaan.
 

Lisätietoja avustusasioista

  • Käyntiosoite work Torikatu 10, Oulu
  • Postiosoite postal PL 37 90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin Tuula Luukela cell 044 703 5625
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Hammashoidon yhteystiedot

  • Puhelin Keskitetty ajanvaraus work 08 5584 6430
  • Verkkosivut Varatun hammashoitoajan tiedustelu tekstiviestillä.
  • Aukioloajat Ajanvaraus avoinna maanantaista torstaihin klo 7.45–16, perjantaisin 7.45–15.
  • Kiireellisissä ajanvarausasioissa asiakkaiden toivotaan ottavan yhteyttä arkisin klo 7.45–10.00 välisenä aikana ja ei kiireellisissä asioissa klo 10 jälkeen. Käytössä on hoidon tarpeen arvion mukainen varausjärjestelmä. Lisätietoja puheluista ja takaisinsoitosta soitto-ohje.

    Katso mahdolliset aukiolopoikkeukset.
Tiedot esitetään hCard-muodossa.