Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa oululaisten
julkisista sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen

Oululaisia koskevat sosiaali- ja terveyspalvelujen tiedot löytyvät jonkin aikaa myös Oulun kaupungin sivuilta, mutta näitä sivuja ei enää aktiivisesti päivitetä. Tarkista palvelutiedot hyvinvointialueen uusilta verkkosivuilta www.pohde.fi.

Kotihoito kotona selviytymisen tukena

Voit saada kotihoidon palveluja, jos kotona selviytymisesi on vaikeutunut ja tarvitset säännöllistä henkilökohtaista apua päivittäisiin toimintoihin. Syynä voi olla sairaus, vammaisuus tai jokin muu. Kotihoidon palveluita myönnetään yksilöllisen palvelutarpeen arvioinnin perusteella.

Kotihoito tarkoittaa kotipalvelua ja kotisairaanhoitoa sekä muita kotona selviytymisen tueksi tarjottavia tukipalveluja, esimerkiksi ateria-, turva- ja kuljetuspalvelua sekä kuntouttavaa päivätoimintaa. Kotihoitoa voidaan toteuttaa myös osin tai kokonaan etäkotihoitona.
 
Kotihoidon palveluja voi saada ympäri vuorokauden seitsemänä päivänä viikossa. Säännöllisestä kotihoidosta, jossa asiakkaan luona käydään vähintään kerran viikossa tai johon otetaan yhteys, tehdään suunnitelma asiakkaan ja tarvittaessa omaisten kanssa.
 
Kotihoidon maksut määräytyvät palveluiden määrän, asiakkaiden tulojen ja perhekoon mukaan. Kotihoidon palveluja voidaan järjestää myös palvelusetelillä
 

Uudet asiakkaat voivat arvioida omaa kotihoidon tarvettaan kartoituksen avulla. Kotihoidon palveluista voi tiedustella Aino-neuvonnasta.

Nykyiset asiakkaat asioivat oman alueensa kotihoidon kanssa. 
 
Alle 65-vuotiaat ja kehitysvammaiset henkilöt asioivat kotihoitoon liittyvissä kysymyksissä  erityisryhmien palveluohjauksessa

Aino-neuvonnan yhteystiedot

Aino-neuvontanumero
(yli 65-vuotiaille ja heidän läheisilleen)
044 703 4973
 
Osoite
Oulu10, Torikatu 10
90100 Oulu
 
Avoinna arkisin klo 9–15

Sähköposti aino(at)ouka.fi

Ainon verkkoneuvonta Omahoidossa. Yhteys on suojattu.

Vastaamme kaupungin ikäihmisten palveluita koskeviin kysymyksiin myös chatissa perjantaisin klo 12–14.

Nykyiset asiakkaat  asioivat oman alueensa kotihoidon kanssa.
 •  
 • ERITYISRYHMIEN PALVELUOHJAUS
  (alle 65-vuotiaat ja kehitysvammaiset henkilöt)
 • Erityisryhmien palvelupuhelin 
  044 703 5275
  ma-pe klo 9–11 ja 12-15
 • Käyntiosoite: Elektroniikkatie 3, 3. krs 
  90590 Oulu
 • AukioloajatArkisin klo 9–11 ja 12–15
 • Puhelinajat vammaispalvelu- ja mielenterveysasiakkailla omille työntekijöille keskiviikkoisin 10–11 ja kehitysvamma-asiakkailla maanantaisin ja torstaisin klo 10-11.Muina aikoina voit jättää soittopyynnön tai varata soittoajan omalle työntekijälle palvelupuhelinnumerosta.

Löydä kotihoidon toimistosi: