Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa oululaisten
julkisista sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen

Oululaisia koskevat sosiaali- ja terveyspalvelujen tiedot löytyvät jonkin aikaa myös Oulun kaupungin sivuilta, mutta näitä sivuja ei enää aktiivisesti päivitetä. Tarkista palvelutiedot hyvinvointialueen uusilta verkkosivuilta www.pohde.fi.

Laitoshoito

Laitoshoito on pitkäaikaista, ympärivuorokautista asumista ja hoitoa hoivakodissa. Se on tarkoitettu vaativaa hoitoa tarvitseville asiakkaille, joiden hoitoa ei voida muualla turvallisesti järjestää. Asiakkailla on yleensä monia sairauksia, ja he tarvitsevat päivittäisissä toimissaan kahden hoitajan apua sekä sairaanhoitoa.

Jokaisella asukkaalla on oma hoitaja, joka vastaa yksilöllisestä hoidon suunnittelusta ja yhteydenpidosta omaisiin.

Tavoitteena kodinomaisuus

Laitoshoidossa vanhus saa kodinomaista ja toimintakykyä tukevaa hoitoa. Omaiset voivat osallistua laitoksessa asuvan ikääntyneen arkeen, ja tavoitteena on kaikin tavoin tukea asukkaan hyvinvointia ja tyytyväisyyttä.

Laitoshoitoarkea rytmittävät vuodenaikoihin liittyvät juhlat ja tapahtumat. Yhteisissä tiloissa voi viettää aikaa toisten seurassa. Omaistoimikunnat, asukastuvat, ystävätoiminta ja seurakunnat ovat aktiivisesti mukana hoivakodin arjessa.

Lisätietoa hoivakodeista ja niihin hakeutumisesta

Laitoshoitoon hakeutumisesta voi lukea lisätietoja omalta sivultaan.

Oulun kaupungin ikäihmisten laitoshoidon yksiköiden tiedot löytyvät sivun vasemmasta laidasta. Kaupunki ostaa laitospaikkoja myös Mäntykodista.