Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa oululaisten
julkisista sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen

Oululaisia koskevat sosiaali- ja terveyspalvelujen tiedot löytyvät jonkin aikaa myös Oulun kaupungin sivuilta, mutta näitä sivuja ei enää aktiivisesti päivitetä. Tarkista palvelutiedot hyvinvointialueen uusilta verkkosivuilta www.pohde.fi.

Lyhytaikainen ympärivuorokautinen hoito

Ikäihmiselle voidaan järjestää lyhytaikaista hoitoa kotona asumisen tueksi tai omaishoitajan jaksamisen tukemiseksi. Lyhytaikainen hoito voi olla säännöllistä tai tilapäistä.

Säännöllisen lyhytaikaishoidon tarve arvioidaan kotona. Palveluohjauksen palveluohjaaja tekee arvion ja tarvittaessa lähetteen vuorohoitoa ja muuta lyhytaikaista hoitoa varten. 

Tilapäistä lyhytaikaishoitoa voidaan järjestää äkillisissä tilanteissa esim. omaishoitajan sairastuessa tai määrätyissä kiireettömissä tapauksissa esimerkiksi omaishoitajan lakisääteisten vapaapäivien ajaksi. Omaishoidon tukea saavat asiakkaat voivat olla yhteydessä omaan palveluohjaajaansa tai asiakaslinjaan.

Oulun kaupungin lyhytaikaishoitopaikat sijaitsevat Hiirosenkodissa, Kiimingin Jaarankartanossa, Yli-Iin Jokirannassa, Ylikiimingin Päivöläkodissa, Oulunsalon Salonkartanossa, Haukiputaan Hannankodissa ja Mäntykodissa. Katso lyhytaikaishoidon hinnat Asiakasmaksut-sivulta.

Kysy lisää

Lyhytaikaisen hoidon palveluohjaaja 
044 703 4017

Ikäihmisten Aino-neuvonta

Kysy kaupungin, yksityisen ja kolmannen sektorin palveluista. Neuvonta on maksutonta ikäihmisille ja heidän läheisilleen.

  • Puhelin: 044 703 4973
  • Osoite:  Oulu10, Torikatu 10, 90100 OULU
  • Sähköposti
  • Aukioloajat arkisin klo 9–15