Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa oululaisten
julkisista sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen

Oululaisia koskevat sosiaali- ja terveyspalvelujen tiedot löytyvät jonkin aikaa myös Oulun kaupungin sivuilta, mutta näitä sivuja ei enää aktiivisesti päivitetä. Tarkista palvelutiedot hyvinvointialueen uusilta verkkosivuilta www.pohde.fi.

Maksuvapautukset

Oulun kaupunki ei peri veteraaneilta seuraavia maksuja:

  • Terveyskeskusmaksut
  • Kaupungin omien lääkäreiden vastaanottomaksut
  • Kaupungin omien lääkäreiden kirjoittamat lausuntomaksut

Kaupungin myöntämät maksuvapautukset eivät koske yksityislääkäreiden maksuja.

Veteraanitodistuksen esittämällä saa lisäksi mm. seuraavia etuja:

  • Kaupunginteatterin omiin, saman päivän näytöksiin voi saada vapaalipun (veteraanille ja puolisolle tai avustajalle), jos esityksessä on tilaa.
  • Oulun sinfonian perushintaisiin, saman päivän konsertteihin voi saada vapaalipun (veteraanille ja puolisolle tai avustajalle) Oulu10:stä, jos esityksessä on tilaa

Rintamaveteraanien maksuton kotihoito

Kotona tai palvelutalossa asuvalla rintamatunnuksen omaavalla veteraanilla on tietyin ehdoin mahdollista saada maksuttomia kotihoidon palveluita 1.4.2017 alkaen. Palveluohjaaja tai kotihoidon ammattilainen tekee palvelutarpeen arvion rintamatunnuksen omaavalle veteraanille, ja jos kotihoidon palvelut tukevat hänen kotona asumistaan, hänelle myönnetään kotihoitoa tai sen tukipalveluita, esimerkiksi kotiin kuljetettuja aterioita.
 
Jos sinulla on rintamatunnus ja saat rintamalisää Kelalta, voit olla oikeutettu maksuttomiin kotihoidon palveluihin. Ota yhteyttä Ikäihmisten palveluohjaukseen ja varaa aika palvelutarpeen arvioon.