Ajankohtaista

< Takaisin

Oulu antaa valomerkin ilmaston puolesta

Oulun kaupunki antaa lauantaina 24.3. valomerkin ilmaston puolesta ja sammuttaa valot tunnin ajaksi osasta julkisia rakennuksia. Samalla kaupunki haastaa myös oululaiset osallistumaan ja sammuttamaan turhat valot kodeistaan lauantai-iltana kello 20.30–21.30.

Oulun kaupunki on ollut mukana Earth Hourin vietossa jo usean vuoden ajan. Valot sammuvat tunniksi Oulu10:ssä, pääkirjastossa, kaupungintalolla, Tähtitornin kahviossa, Ympäristötalossa, Raatin kaaressa ja Kuukkelin päiväkodilla sekä Oulunsalossa kunnantalolla, Pitkäkankaan yläasteella, Niemenrantatalossa sekä Kirkonkylän ja Salonpään kouluilla.

Vuonna 2018 WWF:n järjestämää Earth Houria vietetään jo neljättä kertaa peräkkäin teemalla maailman suurin kynttiläillallinen. Tapahtuman tarkoituksena on herättää keskustelua ruoan ilmastovaikutuksista.

"Ilmastonmuutoksen hillinnässä pienilläkin arkipäivän teoilla on merkitystä. Yksittäinen kuluttaja voi vaikuttaa kasvihuonekaasupäästöjen syntymiseen esimerkiksi parantamalla kotinsa energiatehokkuutta, vähentämällä yksityisautoilua, suosimalla ilmastoystävällistä ruokaa sekä välttämällä ruoan hävikkiä", muistuttaa ilmastoasiantuntija Maarit Talvitie.

Jakolinkki

Katsauksessa kerrotaan mm. sivistys- ja kulttuuripalveluissa meneillään olevista ympäristö- ja ilmastotietoisuushankkeista sekä joukkoliikenteen kuulumisista. Lisäksi kerrotaan uusiutuvan dieselin käytöstä Oulun Tilapalveluissa ja Linnanmaan baanan saamasta tunnustuksesta. 
 

Ilmastokatsaus 4/2019 (pdf)

Oulun seudun ympäristötoimi

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu
  • Postiosoite postal PL 34 90015 Oulun kaupunki
  • Sähköposti
  • Aukioloajat ma–pe klo 8–16
  • Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Tyrnävä
Tiedot esitetään hCard-muodossa.