In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Julkisten palveluiden energiankäyttö Julkisten palveluiden energiankäyttö

Kuntien palveluntarjonta ja infrastruktuurista huolehtiminen kuluttavat runsaasti energiaa. Pienilläkin muutoksilla ja toimintojen järkeistämisellä saavutetaan merkittävät taloudelliset hyödyt sekä positiiviset vaikutukset kasvihuonekaasujen määrään. Energiankulutuksen jatkuva seuranta kiinteistöissä kannustaa energiaa säästäviin toimintatapoihin.

Oulun kaupunki on sitoutunut kuntien Energiatehokkuussopimuksessa (v. 2007) 16,64 GWh (9 %) energiansäästöön vuoteen 2016 mennessä. Julkisten palveluiden osalta sopimus kattaa mm. kaupungin hallinnassa olevat rakennukset, katu- ja muun ulkovalaistuksen sekä katuverkon ja muiden yleisten alueiden käytön ja ylläpidon.

Sopimuksen tavoite on jo saavutettu ja toimenpiteiden toteutus jatkuu edelleen.Toteutuneista energiansäästötoimista raportoidaan vuosittain Motiva Oy:lle.

Valtaosa säästötoimenpiteistä on peräisin kaupungin kiinteistöihin tehdyistä energiakatselmuksista. Pelkästään kiinteistöjen lämpöä, sähköä ja vettä käyttävien järjestelmien säädöillä on saavutettu merkittävä säästö.
 
Oulun kaupunki on sitoutunut aiesopimuksella energiatehokkuussopimuksen jatkamiseen vuosille 2017-2020 ja tavoittelee 70 GWh kumulatiivista energiansäästöä vuosina 2014-2020. Energiansäästötoimina ovat mm. kaupungin kiinteistöjen energiakatselmukset ja niiden pohjalta toteutettavat toimenpiteet sekä katuvalaistuksen energiatehokkuuden parantaminen.

Oulun seudun ympäristötoimi

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu
  • Postiosoite postal PL 34 90015 Oulun kaupunki
  • Sähköposti
  • Aukioloajat ma–pe klo 8–16
  • Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Tyrnävä
Tiedot esitetään hCard-muodossa.