In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Lisää sivun otsikko Lisää sivun otsikko

Jakun koulu sijaitsee Oulussa Jakun kaupunginosassa. Jakun koulusta on matkaa Iin kirkonkylään ja Yli-Iihin 14 kilometriä. Matkaa Oulun keskustaan Iin kautta on noin 50 kilometriä ja Yli-Iin kautta noin 63 kilometriä. Koulu on rakennettu Jakkukylässä Iijoen pohjoisrannalle.

Koulussamme on kolme luokanopettajaa ja esikoulunopettaja. Lisäksi koulussa käy erityisopettaja ja englanninopettaja kaksi kertaa viikossa. Oppilaita on yhteensä 65 (esikoulu 10, perusopetus 55).

Koska joen yli ei ole siltaa, osaa oppilaista kuljetetaan perinteisesti veneellä kouluun. Kouluveneen nimi on Aaltojen Kunkku. Talvisin koulumatka kuljetaan jäätietä pitkin.

 

 

Ensimmäinen koulu Jakkukylään, silloiselle Pirttitörmälle, perustettiin v.1899. Koulu paloi v.1941.

Nykyinen koulu valmistui syksyllä 1947. Jakun koulua on laajennettu v.1993 ja v.2004 - 2005.

Jakku school in English

Jakku school is situated in the City of Oulu, in the area of Yli-Ii.To be precise, it is in the village of Jakku. The distance between both the main village of Ii and Yli-Ii is 14 kilometres.
From Oulu, the regional capital, taking the road through Ii is 54 kilometres, via Yli-Ii 60 kilometres.

The school building is located on the northern bank of the river Ii.
Because there's no bridge over the river, the pupils living on the southern side of the river have to be transported to school by boat. In winter these pupils can walk to school across the ice because the river is frozen.

There are 5 teachers in our school. The total number of pupils is 65.