In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Toiminta-ajatus Toiminta-ajatus

Tärkein tavoitteemme on innostunut koulunaloittaja!

Keskellä luonnonrauhaa sijaitseva esikoulumme tarjoaa n. kahdellekymmenelle esikoululaiselle elämyksiä ja iloa ympäröivästä luonnosta. Laaja, metsäinen piha-alueemme lähiympäristöineen mahdollistaa ulkoilun-, liikkumisen- ja retkeilyn riemun. Luonnonympäristö innostaa lapsia omatoimisiin leikkeihin.

Oppimisessa lähdetään liikkeelle kunkin lapsen omista lähtökohdista ja taidoista. Pohjana on esiopetuksen alkuvaiheessa laadittu lapsen oma esiopetussuunnitelma yhteistyössä vanhempien kanssa. Autamme lapsia saamaan valmiuksia, kykyjä sekä taitoja selviytyä elämän eri tilanteissa.

Eskaritupa

Esikoulussamme tutkitaan, kokeillaan, haistellaan, maistellaan, hankitaan taitoja ja ratkaistaan ongelmia. Välillä "ollaan hiljaa" sillä "silloin uudet asiat laskeutuvat sydämeen ja niistä tulee viisautta" (Hannele Huovi).

Esikoulumme arjessa korostuvat lapsen luontaisten toimintatapojen; leikkimisen, liikkumisen ja tutkimisen tukeminen. Lapsella on oikeus leikkiin ja ilonhetkiin sekä yksilönä että ryhmässä.

Pikkuhuone

Yhteistyö samassa pihassa olevan lapsen tulevan koulun kanssa on luontevaa ja luo pohjan esikoululaisen turvalliselle ja yksilölliselle koulunaloitukselle.

Päämääränämme on, että esikoulustamme lähtee maailmalle omatoimisia, luottavaisia, toimeliaita, tasapainoisia, erilaisuutta hyväksyviä ja luonnosta nauttivia lapsia.